mandag 28. april 2014

Nydelige Venezia

 Jeg kan trille terninger  eller gi stjerner... Fra meg får Venezia topp score! Vi tok en langhelg på disse fantastiske øyene.
Det er unikt, sjarmerende, romantisk, strålende vær, mye å se, god mat, deilig vin, interessante mennesker, kanaler, broer, gondoler... FOR EN TUR!!!

 Kontrastene i byen fengslet meg. Fine fasader-gamle fasader, duse farger-betong.
Vi reiste fra en kald, tidlig vår hjemme, og kom til blomstrende trær og over 20 grader.
Om du planlegger en tur hit, er dette det perfekte tidspunkt. Svært lite folk i gatene og for oss en flott sommertemperatur!

 Jeg hadde meldt meg som guide. Jeg hadde pugget gloser og brukte turen til fyret (forrige innlegg) som en eksamen. Jeg leste alt jeg kom over om Venezia. Jeg liker å kunne litt om steder jeg reiser til.
Som du ser av bildet, er noen av gatene svært smale, det ser over hodet ikkke ut som en offentlig vei. Vi gikk oss derfor vill noen ganger - men det spiller da ingen rolle!

 Vi bodde på hotell Al Sole, like ved innfarten til øya. Dette er en rolig bydel, men i gangavstand til ALT. Vi oppgraderte rommet og fikk en suite! Det ene badet (vi hadde to!) hadde utsikt mot hagen. I hagen satt vi med vår ekspresso før vi la ut på dagens vandring. Vi hadde også stort vindu mot kanalen. Der satt vi også mye og så på livet utenfor. Nyyyydelig.

Det siste bildet er fra glassblåserøya Murano.
Det var en tur med flott reisefølge, mye hygge, mange procecco og masse inspirasjon. Hva inspirasjonen har ført til kommer i neste innlegg...!

4 kommentarer:

Posttausa sa...

Nydelige bilde! Har vore der og kan skrive under på ALT du skriv!
Berre heilt fantastisk. Var også på både Burano og Murano. Fantastiske begge to....Burano med sine fargerike hus og Murano med sine glassblåseri. Skal tilbake ein gong til ja!

Christina Mari sa...

Vakre bilder!
Ser nydelig ut dit.
Og vil gjerne reise dit en gang.
Nyt dagene.
Christinaklem ♥

Husmannsplassen i Hidlesundet sa...

Hei på deg:) Jeg skulle bare en kjapp tur innom bloggen din, for nå fyge tiden og dagene så fort. Men her var det så mye å lese og fordøye at jeg må ta turen tilbake senere igjen og lese begge innleggene på ny:-) Guriland for en futt og energi det er i deg!! Alt du styre med. Kommer tilbake - jeg må løpe.
God klem fra Hjørdis

Lisbeth sa...

Dit drømmer jeg også om å dra en dag :) Så fint å høre at du hadde en fantastisk tur, det gjorde ikke min lyst til å dra mindre :)