onsdag 3. april 2013

Hagearbeid

 Ah! Det er godt å være igang!
Godt å få jobbe litt med jord og planter, se noe som minner om vår. Bakken er ennå frossen, så det er ikke de store sprell i hagen enda. Vi pleier normalt å komme ut av hiet i januar-februar. Nå er vi gale etter å komme igang med hagearbeid!

 Litt småsnekring i hyttehagen mens jeg venter på at plantene skal våkne. På en kraftig drivved har jeg laget en gapahuk og et lysthus for småfuglene. Ikke noe finsnekring, men noe moro må en finne på ute i vårsola.

 Her er en enkel, men dekorativ variant av et fuglebrett. På et bord i hagen står gammelt servise og en gammel lykt full av fuglefrø. Nå er det bare å vente på at kjøttmeisa kommer inn for landing.

 Jølle følger lykkelig med på alt vi gjør. Idag var han med i heia når jeg skulle hente mose. Når jeg jobber i hagen tusler han rundt og ser på.
Vi fikk mye hund for pengene. Han er ganske så stor og ganske så aktiv! Hver ledige stund tilbringer vi ute i skog og mark. Det er herlig - men det blir lite blogging av slikt, dessverre.

Skal prøve å bli flinkere å ta bloggebilder. Enn så lenge får du nøye deg med et par skitne hagehansker og litt vårlyng...

8 kommentarer:

Hulda sa...

Så vårlig og fint hos deg! Fine ting du har laget til småfuglene. Der koser de seg nok. Koselig og søt hund dere har, de er gode å ha, hundevennene våre. :)

Pelargoniaene mine vokser seg store i stua og oppe på et loftsrom. :)

Lisbeth sa...

Tenker du koste deg ja :)
Her er det enda en stund til hagearbeidet kan starte......
Men gleder meg til å stelle litt ute igjen.

Linda sa...

Herlig Marit,deilig med vår.
Lenkter etter skogstur med bar bakke.Nede i byen er her bare litt snø igjen.Har spist ute flere dager.Er så herlig i solveggen.
Skjønn hund.Ha en fin vår!Klem:))

Bestefars Verksted. sa...

Heeheee,Marit,så herlig !!! Og hva er vel galt med noen godt brukte hansker,og litt jord....det er jo et supert vårtegn ♥ Og herlige Jølle........så fin,atte !!! Klart du heller er med han,i heia,enn her på bloggen....alle som er glad i hunder,må jo forstå det !!!! Lite blogging hos meg også....denne husjakten tar på en gammel skrått !!! Go'klem,til både deg og fineste turvennen ♥

Fjordheim sa...

Ja men dette var jo flotte vårbilder.
Har nesten glemt at det kan være mulig å drive med vårlige aktiviteter i hagen alt i jan.-feb. Hehe. HEr må vi alltid vente til i mai. Men i fjor rakk vi vel å rake det meste før 1.mai. Det er rekord. Tviler på det går i år. Men så blir det fort vår her bare det blir varmegrader om natta. Så en vet jo ikke.
Flotte foringsplasse du har laget til fuglene. Skikkelig heldige småfugler rundet der du er.
Ønsker deg ei herlig aprilhelg :)

Husmannsplassen i Hidlesundet sa...

Hei Marit! Nå har jeg kommet meg vel hjem:-) Kjempekjekt i USA, men denne jetlagen tok sin tid.-)
Så koselig å møte deg! jeg kom visst like fort på deg som jeg forsvant:) Som sagt skulle jeg bare et lite ærend før frokost. Men plutselig ble det mange ærend som tok sin tid.... og da jeg møtte deg hadde jeg fremdeles ikke spist og var ganske så omtåket:) Jeg spiste for første gang den dagen i 3 tiden...
Koselige bilder hos deg. Jeg er full av beundring av alle dine gjøren og laden!!! Er det noe du ikke kan?? Gikk rundt på Living og tenkte på at du hadde nok hatt en finger med på alt som var koselig!

Ha en flott helg! Håper at bakken snart blir grønn.

God klem fra Hjørdis

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

Howdy just
came upon your blog from Google
after I entered in, "Blogger: Grip dagen" or something similar (can't
quite remember exactly). Anyhow, I'm pleased I found it simply because your subject
material is exactly what I'm looking for (writing a college paper)
and I hope you don't mind if I gather some information from here and
I will of course credit you as the source. Many thanks.


Visit my weblog ... Go To My Website