onsdag 6. februar 2013

Design og energisparing

 Noen ting bare LIKER jeg. Det er noe med designet som tiltrekker meg, og jeg blir glad av å se på det. En slik ting er denne doningen her. Laget av metall, rund og kraftig i formen. Ligner på en amerikansk greyhound-buss.

 Med inspirasjon fra Herlige hjem og hjelp fra lille-tippa, ble denne gamle varmeovnen omskapt til en tøff lampe i stua. Kjempegøy å lage!

 Vi skrudde bort innmaten og monterte sokkel og lyspære inni. Og for et energitips! Før trakk den 2000 W, nå bruker den bare 40!!!

Et artig tilskudd til et hjem som vet å sette pris på gjenbruk! Har du en slik ovn så er det bare å prøve. Liker du ikke å koble strøm, kan du jo løsne toppen og ha den som aviskurv eller håndarbeidskurv!

8 kommentarer:

Pauline sa...

Nå må jeg nesten le litt.. du er et unikum av gjenbruksideer altså!! :-)

En sånn varmeovn er jeg vokst opp med, hvis du visste hvor mange ganger jeg satt med beina foran den for å få igjen følelsen og varmen i beina etter å ha vært ute i vinteren og snøen.. ;-)

Tone sa...

Åhh husker godt de ja, du er bare helt rå på gjenbruk:)) Jeg ble litt forelska i den hjorteputen din i sofaen, er det Living? Hadde passet så perfekt i hytta:))
Fin uke til deg, klem fra Tone

Fjordheim sa...

Har hatt noen slike, som er blitt kastet.
Utrolig hva som blir populært igjen.
Kan jo håpe det dukker opp en på et loppemarked en gang.
Skikkelig stilig.
Ønsker deg en god torsdag :)

farmor sa...

Ja, den ble jo kjempekul! Moro med gjenbruk og kreative ideer. Har ikke vært her hos deg før, så jeg legger meg til som følger. Flott blogg:-)! Farmor

Husmannsplassen i Hidlesundet sa...

Du er ikke sann, Marit! Du ser nytte i alt. Og så er du så flink til å få det til!! Kjempestilig lampe!

Med en god porsjon vilje, får en til alt. Det beviser du i innlegget under:) Du kaller stadig frem latteren i meg med dine skjønne innlegg:)

Nå kom jeg plutselig på at i min gamle lekehytte, står det en flott jernovn med kobber i åpningen og en lyspære, slik at det skulle se ut som en peis. Den må jeg opp og hente, dersom den ikke er helt rustet vekk. Der ser du, nå inspirerte du igjen.

Ha en flott helg!

Klemmer fra Hjørdis

Merethe sa...

En slik ovn hadde vi hjemme i oppveksten.:) Artig å se den som lampe. Så også den i tv programmet. :)

Siddis back home sa...

Oi, slike hadde vi hjemme, men hvor er de blitt av mon tro? Du er et unikum med ideèr.... håper du har hatt en fin Valentine!

Anonym sa...

Har en litt annen model enn den du har.. Men kan jeg få
Litt beskrivelse/bilder hvordan du har montert lyspæren??

-Kenneth-