fredag 18. juni 2010

En smak av sommer

Hyttefrokost betyr ro.
Morgenkaffi og fuglesang. Deretter koker vi egg og dekker bordet. Når alt er klart ringer vi i matbjella, så ungene kan stå opp og komme for å spise.
Med en rolig start på dagen er vi klar for praktiske gjøremål - og de står i kø!

På terrassen har vi gamle betongheller. Det ser rustiskt og sydlandsk ut. Og hellene sparer på solvarmen til langt på kveld.
Jeg startet denne jobben ei helg jeg var her alene med ungene. Jeg bar opp mange tonn med stein og sand som ligger under hellene! Ville overraske husbonden med ny terrasse - og det klarte jeg!

Jeg ønsker meg også utebad og jobber ivrig med saken.
Siden jeg vil fyre under badekaret for å holde vannet varmt, må det stå på rent fjell. Jeg har fjernet lyng og torv, det var en kjempejobb! Mens jeg jobber med slike tunge ting, drømmer jeg om blondegardin og vaskebrett som jeg skal pynte med senere.
Over alt henger jeg opp skilt og gamle pynteting.
Jeg har så mange idèer som jeg vil realisere på hytta. Men det krever mye knallhard jobbing. Når jeg har sjansen reiser jeg alene et par dager til hytta bare for å jobbe. Det er deilig å se fremgang!
Når kvelden kommer holder jeg meg innendørs med håndarbeid og lydbok. Jeg har heklet endel slike kjoler til meg selv og på bestilling.

Innendørs er alt hvitmalt og utvendig er hytta sort. Derfor kan jeg fråtse i pasteller uten at det blir for søtt. Alt er loppefunn og arvegods.

Forrige helg var jeg tidlig ute og plukket markblomster. Vel tilbake på hytta skrudde jeg opp volumet - for jeg bare MÅ høre r-r-r-r-reiseradioen!
Da er det sommer! Jippi!!!!!

13 kommentarer:

Fru Strøms Kvardagspussel sa...

Så flink du er til å jobbe på hytta ☺ Forstår godt at du drømmer om blondegardiner og pynteting mens du gjør tungarbeid. Vi skal lage platt på hytta i sommer og jeg gleder meg utrolig til å sitte på nylaget platt og nyte et glass vin ♥

Ønsker deg en flott kveld, klem fra Fru Strøm

Anonym sa...

Bare introen til reiseradion gir sommerfornemmelser. Deilige bilder fra hytta da ,helt til å drømme seg bort i.. kos deg med dine i helga og takk for all inspirasjon du gir...
Gun i Maura

Mitt hvite hus sa...

Jammen er du en nevenyttig dame... ja det må jeg si,,, og mannen måtte vel bli velidg gald over de nye hellene...

Og så koselig dere har det på hytta...


kos dere masse...

klem Kerstin

Pauline sa...

Herlige bilder og koselig å bli med på hyttetur! :-)
Fortsatt god sommer!

Fjordheim sa...

Bare helt herlig å lese om og se på bildene fra hytta deres. Ja du er flink som klarer så mye på egen hånd. Lykke til med nye planer
Ha en god sommer :)

siddisisalou sa...

Kjempekoselig ! Ha en koselig helg med familien.

Simones Country Home sa...

Hei på deg.

Kjempehyggelig at du vile være med på min give away. ;o))

Koselig du har det på hytta! ;o)

Ha en super helg.

Klem Simone ;o))

Sandoren og Blåsten sa...

Sånn har jeg det også, er så morro å jobbe med slike hytteprosjekter (så lenge de føles overkommelige...) og se hvor fint det blir! Det ute-badet blir bare kjempekoselig, så fint med de bergene.

Må nok innom bloggen din jevnt og trutt fremover å følge med hvordan det går, får jo masse inspirasjon til egne hytte-prosjekter.

Hilsen Gry K

Jannickes Hjemmekos sa...

Hei.
Takk for hilsen. Så flink du er. Legger heller helt alene; imponerende. Godt å ha en hytte der man kan nyte roen og stillheten.

Reiseradioen, ja det er sommer, det. Ha en fin dag. Klem fra meg

PS. Legger bloggen din i listen min, så kommer jeg plutselig tilbake.

Jannickes Hjemmekos sa...

Tullete meg - bloggen din var jo i listen min. Visste at den var der tidligere, men trodde den hadde "ramlet av lasset" med alle endringene jeg har foretatt i bloggen min. Jaja, enkelte ganger ser man ikke skogen for bare trær...

Unknown sa...

Herlige bilder av en deilig dag i solen.
Kos deg videre i sommersolen.
klem...Ellen

Tone sa...

Så deilig stemning det er på hytten deres, kjenner nesten lukten av sommer når jeg leser på bloggen din!! Kos dere, og nyt den lengste dagen i året i morgen!!
Klem

Magdalena sa...

så mye fint å titte på hos deg...
ja slikt gress eller høy på bakken:
~sommer~
det er så utrolig inspirerende å se alt det flotte du lager, og de hekletingene..! selv sliter eg med olemorruter...
kjekt du få solgt det du lager, bokhandlere har ofte mye snacs...
klem, og skjønn sommer der sør...