fredag 28. mai 2010

Jernseng

Sjekk senga! Sær og flott farge, masse patina.
Den har ekte metallfjører og er faktisk en drøm å ligge i. Jeg, ungene og katten slåss om plassen. Husbonden ser litt lunken ut.
Han synes visst det var rart at jeg skulle plassere den slags seng midt i stua. Men etter 20 år med meg har han blitt svært tilpassingsdyktig.
Senga fant vi i ei forlatt hytte i skauen.

Passer fint med duse farger sammen med gamle ting. De fremhever hverandre.
Over senga ser du et bilde av nattverden. Det er ei tungt plate av metall, virkelig vakker. Fikk tak i den hos Kronen på Værket i Fredrikshavn - en krembutikk!

Du som har besøkt Frankrike har helt sikkert sett gateskiltene de bruker. De har jeg virkelig sansen for. Ble en smule inspirert av dette skiltet.

Så dagen etter vi kom hjem summet stikksaga i Snekkerboden. Jeg laget min egen variant av skiltet, i farger som passer til vårt hjem. Det er i duse grå-grønne toner.
Et stikketøy begynner å ta form. Om jeg får tilbringe mange nok timer i jernsenga, er det meningen at dette skal bli en sommertopp til meg selv.
Fargen passer himla godt til senga, ikke sant!?
Med vinduer og masse lys er det et deilig sted for både håndarbeid og lesing - og gjerne en middagshvil...
Fra senga er det en deilig utsikt. På varme dager står døra på vidt gap. Når det blir enda varmere tror jeg at jeg flytter senga ut i hagen. Har en sengehimmel som hadde vært perfekt å henge over den.

Jeg hadde besøk på dagen. Når kvelden kom var hele stua ommøblert... Det går fort i svingene når inspirasjonen kommer over en...
Ha ei inspirerende helg!

17 kommentarer:

Pauline sa...

Dette så virkelig ut til å bli en flott krok, med gammel seng i herlige farger. Koselig franskinspirert skilt du har laget deg også! :-)
Ønsker deg en riktig god helg!

MODERN COUNTRY sa...

Takk for herlig hilsen Marit, og velkommen hjem!!

Åh jeg har sittet og tenkt på deg den siste tiden. Men jeg har ikke orket å blogge så mye. Det er litt tungt her hjemme akkurat nå, men etter regn kommer det jo sol som de sier. Du som dro til herlige Frankrik og ut på eventyr. Rakk jo ikke å gi deg en ha det klem før du dro, og heller ikke har jeg sagt Bonjour heller. Men det tar vi igjen i dag. BONJOUR !! :)

For en drøm og dra til Paris, det ser så vakkert ut der!! Fantastisk arkitektur, vakre fonteiner, lekre franske menne med fine klær og mye spennende mat. Fikk du spist en Tarte tatin?? Jeg har aldri noensinne satt mine bein på Fransk jord, men åh som jeg elsker det landet. Takk for at du viser så mange fine bilder fra turen. Det var none fine ting du tok med deg hjem. Ja gateskiltene er helt råe, tøffe og dekorere med. Jeg synes senga du fant i ei hytta var superflott og jeg. Nydelig farge. Vi finner da noen flotte skatter her og :) I dag fant jeg selv et lite herlig bord i brukt butikken, for 200 kroner, og med masse sjarm. Jeg satt det i drivhuset der får det stå så lenge. Takk forresten for delte råd og erfaringer. Jeg dyrker bare urter i terrakotta potter, tomatene i sinkbøtter. Det går bra. Ellers gikk det også bra og dyrke dem frem trekasser, noe jeg gjorde i fjor. Men det er vel best i rå jord. Og jeg hadde faktisk plassert timian under bordet :) Den har blitt kjempestor allerede, ligner nå på "pletter i luften". Jeg er bare redd for maurene som kommer inn, vet ikke helt hvordan jeg skal få drevet dem vekk. Naboen måtte kaste endel tomatplanter i fjor fordi de bygget rede i to av kassene hennes.

Du må ha en hyggelig helg Marit, nyt og kos deg !!

amitiés, Aina ;)


Ps: Dette var rene brevet, hihi

Anonym sa...

her kan du virkelig slappe av og lade batteriene,,og for en utsikt du har kan jo nesten bli misunnelig. Men du inspirer og deler så mye av deg og ditt at jeg unner deg virkelig å ligge til lading i den flotte senga. Må jo le litt også av din husbond da de samme kommentarene kommer her av og til:har jo levd med deg en stund nå da så ....
ha ei flott helg og kos deg med dine.. klem fra Gun I maura

Tone sa...

Velkommen hjem til deg!! Var så vidt inne å leste i blogglandia når jeg var i spania, og da fikk jeg med meg noen av de flotte bildene du hadde lagt ut. Så ut som dere har hatt en deilig tur:)
Den senga kunne jeg tenkt meg å tilbrakt noen timer i ja, så veldig godt ut å bare ligge der med en god bok og nyte utsikten!!
Ses kanskje i mårra da!!
Klem

Lillians Tanker sa...

Så herlig:) Ser helt fantastisk godt ut å ligge der å sløve etter middagen:) Synes en seng godt kan være inne på stuen, det har sin egen sjarm over seg, og denne var helt nydelig:) Likte også vedlig godt trekket på puffen forrand sengen, med strykemerke og blonder, elsker strykemerker og blonder, så hærlig:)

Håper du får en fin helg

Klem Lillian

Fjordheim sa...

Det var ei flott seng. Ble en skikkelig kosekrok i stua.
Helig med ei seng i stua der en kan sitte ek ligge og kose seg.
Ha ei flott helg :)

H elle K sa...

Kjempe lekker seng, heldige deg!
Nydelig patina, ser du har kost deg i Frankrike, høres herlig ut. ha en strålende helg og kos deg.
Krstin

Anitas hus sa...

Så flott seng Marit!!! Snakk om skatt. Det er helt utrolig hvor mye rart du finner når du er ute på tur^^,) Det er klart at mannen din har sluttet å bli overrasket, de blir herdet med årene;) Det har han min også blitt, hehe...

Skiltet du hadde laget var jo såååå flott. Jeg kan tenke meg at du bobler over av inspirasjon etter alle de franske inntrykkene. Jeg har aldri vært i Frankrike, men duuuuu så lyst jeg har. Så en dag skal jeg nok få tatt meg en tur:)

Ha en flott helg Marit!
Klem, Anita:O)

Janne i Fagerlia sa...

Skjønner godt du falt for jernsenga. Et utrolig sjarmerende innslag i stua.

-Kamilla- sa...

Så herlig flott den senga er!! Skjønner godt det er kamp om den ja ;0) Kos deg i helga!! Jeg skal på loppis og på kvelden skal jeg kose meg med Gran Prix :0)
*Klem*
-Kamilla-

huset ved elva-elin sa...

Så fin seng, koselig med seng i stua.
Skiltet du har laget var kjempefint.
Ha en fin helg.
Klem fra Elin

Lillians Tanker sa...

Ja det er et helt herlig mønster, og fargene er helt nydelige, duse og vakre. jeg kommer nok til å klare meg i neste alt slags vær:)

Vi får håpe på en fantastisk sommer:)

Hellemor sa...

Åh så utrulig fint det ble med senga i stua! Det var jo midt i blinken! Og er også heilt vill med 'Rue de'- skiltet. Ku tenke meg ett i samme stil :-) Kanskje eg må varme opp stikksaga?
Håper du får en fin helg - eg satt til seint i natt og sydde ferdig min 'Odd Molly'-jakke. Skal legge den ut på blogga straks. Tror du vil like den :-)
Ses snart igjen!

Mitt hvite hus sa...

Nydelig seng... vikrleig en flott patina på den... må jo bare være den mest populære plassen dette...

høres ut som du har hatt en flott reise...


ønsker deg en fin helg..
klem Kerstin

Gyngestol og kaffigrut sa...

For en herlig gammel seng, tenk å finne en slik skatt!
Og skiltet du har laget var utrolig flott, flink du er!

Ønsker deg en strålende helg!

Nooria sa...

Skikkelig kul jernseng! Jeg har også en jernseng i stua. Snart skal den ut i kosekroken på verandaen :-).

Skrekk og Gry sa...

Kjempestilig seng. Iallefall etter styling fra deg.. Seng er bra å ha i stua!!
Skjønner bare ikke hvordan du kommer over alle disse funnene...

:) mvh Gry