onsdag 19. mai 2010

Fransk vår

Jeg har sett mye pynt i butikkene som er dekorert med Eiffeltårnet. Nå som jeg har vært der føler jeg også at jeg kan ta slikt i bruk. Jeg kjøpte en pakke glassbrikker. De er allerede scannet og blitt til strykemerker...

Vår i Paris var deilig! Så flott å se kastanjer og syriner blomstre. Og så deilig å lukte på roser! -Ja, det MÅ man ta seg tid til å nyte - selv i travle storbyer!

Vi besøkte selvsagt alle store severdigheter. Jeg liker å se staselige, gamle bygninger. Og jeg bøyer meg i støvet over alle skattene Paris rommer.
Men jeg stortrives også å rusle gatelangs i stille kvarterer. Det er så mye vakkert å se.

Frankrike har mye smijern. Og litt har man da plass til i kofferten.
Jeg liker ikke Se hva jeg har kjøpt-innlegg. Men litt kan du se. I neste innlegg skal jeg vise noe stort og tungt som jeg er virkelig stolt over å ha klart å dra med hjem!

Vi lærte oss mange nye gloser denne uka. Jeg hakket frem lange setninger når vi skulle bestille mat og drikke. Jeg var sååå fornøyd over prestasjonen og smilte glad.
Ungene kan best ordene for is, pannekake og jus...

Franske postkort finnes det mange av på diverse nettsider. Men det er gøy å ha noen originaler også. Jeg kjøpte nesten bare kort i bruntoner. Synes de er lekre. De skal scannes og brukes til diverse hobbyprosjekter.

Åhh, sa jeg da jeg så en hel butikk malt i grønnfargen min...!
Åhh, sa ungene da de så de søte kakene i vinduet.
Det er så gøy å se hvordan ungene takler nye situasjoner og omgivelser. Jeg fryder meg når de hilser Bonjour og bestiller sin mat. De fikk oppleve alt fra metroen under jorda til de høye utsiktspunkt på Notre Dame og Eiffeltårnet.

Sammen er et godt sted å være.
Det var kjempegøy å oppleve Vår i Paris sammen. Men hverdagen er også fin. Med gode minner og fint vær går vi en ny vår i vente her hjemme.
Fortsettelse følger...

9 kommentarer:

Tove `blogg verden sa...

Så heldig du er som har vært i Paris : ) Vi var der en snar tur i 1998, men hadde ikke mulighet å shoppe noe pga plassmangel i bilen ; ) Har veldig lyst å reise tilbake dit ja!!
Lev på minnene
klem Tove

h.espe sa...

Så herlige bilder fra Paris! Selv har jeg vært der bare en gang, men vil gjerne dra tilbake :o)

Nå som du er vel hjemme, ønsker jeg deg herlige maidager i moderlandet!!

Klem fra Hildegunn

Snuskebassa sa...

Herlige bilder. Ja, vår i Paris er nok ikke å forakte :-)
Har ikke vært der siden 1987, så det er vel så godt som ikke gjeldende..
Klem fra Liv

Simones Country Home sa...

Cèst superb. ;o)

Så bra dere har kosa dere. Jeg er jo nesten fra Paris så er ganske så lommekjennt der. ;o)

A bientot.

Bis Simone :o)

Monica sa...

Skjønner du har hatt en fin tur!
Paris er en utrolig vakker by, ahr vært der på høsten bare jeg, og har veldig lyst til å oppleve både vår og sommer der også.
En eller annen gang skal vi få det til! :)

Ha en fin kveld og kos deg med minnene!

salige lavendel sa...

Har akurat kommet hjem fra Paris jeg også. Herlig by altså!! Jeg er også nesegrus beundrer av den ubeskrivelig vakre og storslåtte arkitekturen og møtet med Eiffeltårnet var helt utrolig for meg. Vet ikke helt hvorfor, men det var noe med å se det "live" tror jeg og jeg synes hun er så imponerende vakker...har ikke ord. Vil gjerne tilbake dit en gang!

Magdalena sa...

nyyydelige bilder... herlige alle sammen!! takk fro at du deler ig gir inspirasjon.. go`klem- magny

Hellemor sa...

Ser ut til at det var en sukses-tur til Byenes By. Er også favorittbyen til både mora mi og meg :-) Er spennt på å se hva 'det store tunge' kan være??? Men jeg har jo full tiltro til dine evner for å finne veier for å få ting med hjem :-)

Me ses på tirsdag!

Klem klem

Maliva`s verden sa...

Hei....så gøy å lese om deres reise til Paris. Flott bilder har du også tatt...skal en tur nedover til høsten igjen, men først venter noen uker på rivieraen..håper jeg finner noe fint på markedene der nede. Takk for hyggelig hilsen inne hos meg også. Klem fra Maliva