lørdag 26. desember 2009

En perfekt jul!

Slik startet dagen hos oss. Lys, luftig og hvit. Det er herlig å sitte her med masse vinduer og masse lys.

Kaffien smaker ekstra godt når den serveres i en verdifull kopp. Jeg nyter følelsen og blir i godt humør. Jeg måtte smile enda mer da mine 2 nieser sa med iver i stemmen og forventning i blikket -Tante! Vi kommer på ferie og tenkte å bli hos dere til skolen starter! Er ikke det flott!!!?!!!
Den rolige romjula med papirklipp og late dager blir nok litt mer aktiv enn jeg først hadde tenkt...
Her ser du hvordan jeg dekket bordet på julaften. Jeg tar alltid utgangspunkt i serviettene. I år var det et gammelt fransk motiv på dem. Derfor valgte jeg grå lys og masse fattigmannssølv. Hvite tulipaner og svibler skaper litt høytid og friskhet på bordet. Lerkegrener gir det et røft preg.

Det så høytidelig ut med det lange bordet og 15 gjester på kjøkkenet. Og det ble da også en flott jul! Deilig mat, glade gjester og sang innedørs. Og ute var naturen kledd i høytidelig hvitt.
-Perfekt!
Dette bildet står i en viss kontrast til de andre jeg viser. Jeg har bursdag idag og denne gaven pakket jeg opp på senga i dag tidlig. -Et sett med 35 ulike bits!
De passer til håndoverfresen jeg fikk til jul...! Er ikke det hva enhver kvinne ønsker seg?!? Det er jo en fantastisk gave!!!

Juletreet står i en gammel sinkbalje. Noen av gavene ligger i den enda eldre sinkgryta. Måtte ha et smalt tre siden vi var så mange som skulle gå rundt det. Jeg synes det er en fin tradisjon å gå rundt juletreet og synge.
I år hadde vi fjerne slektninger fra Amerika hos oss. En av dem, en voksen mann, reiste seg og sang 2 sanger. En høy, kraftig stemme som fyllte hele stua. Håret reiste seg på armene og tårene spratt i øynene. Don't cry for me Argentina var en av sangene. Den opplevelsen var den fineste julegaven min i år. Den vil jeg alltid huske!
Min bror kom med dette fantastiske skapet fra farmor. Det fortjener hedersplass i stua. Det er mitt aller fineste og mest verdifulle møbel!
Nå skal jeg nyte en stille kveld før vår tid som storfamilie tar til...
Ha ei fortsatt fin romjul!

26 kommentarer:

yesheimen sa...

Så vakkert du har pyntet. Bordet, treet og alt. Du har det stilig og jeg er sikker på at du var den perfekte vertinne.
Nyt romjulen, snart er den desverre over.

Klem Ann<3

Anitas hus sa...

Så herlig du har pyntet Marit! Helt nydelig. Det høres ut til at du har hatt en perfekt julefeiring.
Også; GRATULERER MED DAGEN!!! Så flott bursdagsgave du har fått, ønsker meg både fres og bits selv, gjør ikke alle damer det mener du^^,)tjihi...
Ønsker deg en fortsatt deilig romjul!
Juleklem, Anita:O)

Anonym sa...

Gratulerer med dagen Marit..håper den ble fin. Nydelige julebilder...mye julestemning der..
Ha en fortsatt fin jul...og kos deg med storfamilien..
Knib Annette

Linda sa...

Hei Marit!Det høres ut som en fantastisk jul.Så nydelig du har pynta bordet.Kos med sang og juletregang.Slik hadde jeg det noen ganger i barndommen.
I år hadde vi foreldrene våre til bords.Prøvde å få teenåringene til å spille å synge men nei....
Kos deg med gjester og nytt freseutstyr etter romjulsfeiring.
Klem Linda ;))

Prinsesse Elin sa...

Gratulerer med dagen i går Marit. Håper at du hadde en flott dag sammen med familien. Ja jeg må si at framskapet er flott. Så kjekt at akkurat du fikk dette. Da blir det både elsket og tatt godt vare på.
Her har det vært juleselskapeligheter fra lille julaften til nå. Men i dag skal vi ikke noe. Og ikke noe kjennes helt bra ut for oss i dag. I går var det 10 middagsgjester og på kvelden ned i gamle Ålgård til venner for å spille Buzz....jepp jeg er så god på quizz:)Jeg var hjemme på en normal tid mens mannen kom gående hjem nå for en time siden.
Sånn er det å være mester i Buzz, det måtte jo feires.
Nå har jeg stått opp og han sover. Og da er det en passende anledning til å dra frem symaskinen å sy meg noen nye vårlige puter som kan ligge på vent til julen skal ut av huset. Ha en herlig romjul videre. Klem fra Elin:)

Fjordheim sa...

gratulerer med dagen du hadde i går. Ja det var nok den helt perfekte gave til deg. Han vet nok hva du ønsker deg den mannen din.
Du har pyntet så fint. Skal pynte til sølvbryllupsfeiring på nyttår. Og da kommer det til å gå i hvitt, sølv og litt grønt. Driver å samler på ideer til det.
Ønsker deg fortsatt gode juledager :)

Monica sa...

så nydelig du har det Marit, så lyst deilikat og lekkert:) Liker at du også har sånne godstoler, for da sjems jeg ikke sånn av den ene som min kjære har kjepet seg til for å få ha i stuen, hane r så glad i den stakkar at han må mesten få ha den:) hihi... GRATULERER SÅ MASSE MED DAGEN DIN idag:) Hipp hipp hurra:) Håper du får en nydelig dag:) perfekt gave til en superflink og kreativ dame som deg:) Juleklem fra Monica

Anonym sa...

Gratulerer med dagen. Og du har rett et bitssett måtte jo være midt i blinken for deg. Gleder meg til å følge bloggen din et år til både hverdagen og arbeidet med skulehuset. Kos deg i romjula og ønsker deg og dine et riktig godt nytt år.
Klem fra den innesnødde Gun fra Østlandet

MumsiMumsan sa...

Så utrolig vakkert spisebord til jul. Skikkelig høytids følelse.
Og så koselig med det gamle skapet, skjønner godt det får heders plass ja!
Nyt resten av juledagene, og romjulen!
Stor Mumseklem fra meg :O)

inger Jorunn sa...

Nydelig blogg her var det mye fint å se på

Bolettes hus sa...

Hei! så gøy å lese alt du skriver! Følte nesten jeg var der selv et lite øyeblikk! Koselig julaften og flott pynt! Gratulerer med dagen på etterskudd!! Håper du fikk en strålende dag! Så håper jeg dere får nyte dagene med nieser påbesøk!

Ha en fortsatt god romjulstid!
Klem fra KARI

siddisisalou sa...

Et nydelig julehus - du hadde pyntet så fint. Nyt romjulen og kos deg med gjestene !

My home is my Castle sa...

Så nydelige dekket bord.....

Gratulerer med dagen på etterskudd :)) Flott gave må jeg si, akkurat hva en kvinne trenger ;)

Kos deg videre.
Juleklem fra Kari

-Kamilla- sa...

SÅÅÅÅ koselig hos deg :0) Høres ut som dere har hatt en fantastisk julefeiring!! Bits til overfresen, ja det MÅ jo være enhver kvinnes drøm ;0) Og gratulere med dagen!! *Kos deg videre i romjulen* -Kamilla-

Mitt hvite hus sa...

Gratulerer med vel overstått jul og bursdag..

Så nydelige bilder... virkelig et flott bord du har dekket..
Nyt de siste romjulsdagene...

Klem Kerstin

Richtsje sa...

Hey Marit, great to read you had en perfekt jul! You did enjoy every bit of it, didn't you? Your table looked great, lovely chairs and beautiful to eat from...
Of course, I wish you a happy birthday, although being one day late!

Janne i Fagerlia sa...

Gratulere med vel overstått. Det er vikelig mange her inne som har fødselsdag i desember, meg selv inkludert. Misunner deg den kassen med bits, har slikt utstyr på ønskelisten jeg også. Men jeg fikk speilreflekskamera. Meget fornøyd med det også.

hjem hos linda sa...

Nydelige bilder av hjemmet ditt. flott pyntet..
Ønsker deg og dine en riktig flott romjul!
Klæm Linda

Hellemor sa...

Hei, min venn - nå har jeg da ihvertfall sett huset ditt julepynta innefra og :-) (viss ikke eg når opp til deg før du av-juler.) Så fint og delikat!
Og både mora mi og eg ble varme om hjertet av det med 'den verdifulle kopp' - me satt og så det sammen.
Eg håper du ikke er nødt til å henge i stroppen i heile romjulen, men også får tid til dine egne prosjekter. Eg mangler nå kun å sy sammen underskjørtet til Olaug sin kjole - så har eg fri!
Gleder meg til å se hva du får til med fres og nye bits. Har selv en anseelig verktøysamling, hi hi
Masser av klemmer
fra
Helle

Anonym sa...

Ha en fortsatt fin romjul og kos deg med familien.

Hilsen
Kathrine

Anonym sa...

Ha en fortsatt fin romjul og kos deg med familien.

Hilsen
Kathrine

Huset på toppen sa...

En rask tur innom deg for å ønske deg en fin romjul:)
Klem Linda
Oj, for en nydelig bord du dekket på juleaften,Marit:)Og grattis med bursdag:)Så kjekt at du fikk det du ønsket deg:)

Nikoline sa...

Gratulerar med vel overstått! Me er i samme båt, julebarn begge to... Ei flott og nyttig gåve fekk du også!
Ynskjer deg fortsatt fine romjulsdagar :0)

Siri sa...

Så vakkert du har det! Kjempefine bilder!

Kreoline sa...

Her har jeg gått glipp av noe, gratulerer med vel overstått. Nydelig skap, helt meg. Juletreet var vakkert, og helt deg. Kos deg i nyttårshelgen, ønsker deg alt godt og mye kreativitet for det nye året. Kos deg videre i snøen, kanskje du er på hytta. Takker for dine alltid koselige kommentarer Marit, "snakkes" neste år, klem fra Mona.

Gro sa...

Ynskjer deg godt nyttår og vil samtidig takke deg for mange gode stunder ved bloggen din.Eg fekk bits av sønnen min til jul,trur det er fordi eg kjefta fordi han hadde ødelagt så mange av dei eg hadde.Men dette settet hadde mange fleire godbiter:)