fredag 11. desember 2009

En lille knallert

Det føles som luksus om en tar seg tid til å sitte ned med litt kosearbeid mellom all slags plikter. Etter å ha lest gjennom julemagasinet til Jeanne d'Arc, kunne jeg tenke å sitte i dagevis å lage ting! Så mye skjønt og fristende de presenterte.

Jeg har laget en knallert, som danskene sier. Inni er en papprull. Den er kledd med papir med gammel skrift. Ytterst er det lag tyll. Som pynt har jeg et lite englebilde.
Tenkte på en dorull-historie da jeg laget knallerten. Les om den under.

Da min yngste datter begynte på skolen var vi på foreldremøte. Læreren spurte om hun trivdes, og hun begynte da å skjelve med underleppa. Jeg ble helt satt ut, trodde jo ho hadde det fint på skolen.
-Du er snill, og ungene er snille, sa lille-tippa til læreren. Men jeg har ikke så mye tid til lekser.
-Får du for mye lekser? spurte lærern.
-Egentlig. Har så mye hobby jeg heller ville brukt tid på.
-Så gøy da, sa læreren. Hva er det du lager?
-Egentlig alt innen doruller...
Gud, som jeg lo da. For hun samlet faktisk på doruller. Hun laget bamser, nisser, engler, raketter -ja, det meste innen doruller. Alle som hadde bursdag fikk dorull-presanger...
Her er litt mer nymalt kjøkken. Ser jo på bildet at taklister og kjøkkenlister også kunne fått noen strøk med hvitt. Får se hva det blir til.
Akkurat nå bør jeg nok se nærmere på julegavelista for å bli ajour med den... Jeg bare koser meg om dagene. Føler jeg har all verdens tid. Må passe så jeg ikke går på en smell. Plutselig står nissen og 15 gjester på trammen...
Utenfor kjøkkenvinduet er en hekk av roser. Derfor passet det med dette skiltet over vinduet: Take the time to smell the roses. Å så gøy det er å male skilt!
Det er også enda mer gøy å jobbe på kjøkken nå som det er forandret litt. Det er jo ikke fritt for at det blir noen timer kjøkkentjeneste når i førjulstida.

Det er en grunn til dagens tittel, En lille knallert.
Min danske venninne har laget denne fluffy, skjønne knallerten til meg da hun kom hit til lunsj en dag. Sammen med en annen blogger klarte vi å overtale henne til å åpne egen blogg.
Hun er et oppkomme av idèer og god smak. Dere kan glede dere som kan ta del i hennes univers!
Gjør dette til ei fantastisk helg for deg og dine!
Vi skal tilbringe et par dager på hytta. Det ser jeg virkelig frem til!

19 kommentarer:

Hulda sa...

Så fint det ble med lyst kjøkken! Flott vindu og koselig pynta. Likte så godt den lille "knallerten" ;) Fikk også en masse ideer fra bladet, men har ikke rukket så mye enda. Lager noen julegaver nå.

Fikk en hentelapp i dag, og en i går, mulig det ene er pakken fra deg. :)

Monica sa...

Så søt knallert!! Jeg har også sittet og sett på dem i bladet og tenkt at det må bli noen sånne her i huset også. Heldigvis litt tid ijgen til jul, for det er så mye man skulle gjort og laget... :)

Mitt hvite hus sa...

For en herlig hsitorie med din datter... ja sånn er det når de arver morens kreativitet...

nydelig kjøkken du har... koselige detaljer...


Og de knallertene var kjemepskjønn...

Kos dere masse på hytta...

Klem Kerstin

Anonym sa...

Sååå fint det ble på kjøkkene..så lite så ska til... Nydelig historie...hu e heilt topp. Ha ei fin helg. Knib Annette

Crinoline sa...

Hei,Marit.Takk for hyggelig besøk.Nå har jeg sittet og kost meg med bilder fra det nydelige huset ditt.Historien om datteren din er virkelig søt. Jeg falt også for "knallerten" din danske venninne har laget.Kos deg på hytta.Klem

Pauline sa...

Så flotte knallerter!
Mange fine bilder du viser, og herlig historie om dorullene! ;-)
Må jo bare få si tuuusen takk for pakken, innholdet falt absolutt i smak!!
Fortsatt god helg! :-)

h.espe sa...

Hi, hi - og her var knallertene dine!!! Så flotte de ble :o) Du har vært litt mer avansert enn meg ser jeg - kanskje jeg også skal stæsje litt mer.. ??!!

Så koselige bilder fra det flotte kjøkkenet ditt - lyst og lekkert og herlig julepyntet...

Ønsker deg en strålende flott helg - koos deg masse!

Goklem fra Hildegunn

Minka sa...

Fine bilder som vanlig. Knallerten var nydelig, og det gjorde seg godt med hvite lister. Du og dine må kose dere på hytta..Selv ska jeg på marked på Rennesøy nå i helga igjen..
Klems

Magdalena sa...

så fine bilder....
jeg kjøpte jeannedackmagasinet idag,- soulfood...

fin liten knallert..

klem og skjønn helg...
magny

Guttemamma sa...

Fantastisk historie om datteren din.lo høyt for meg selv her!! Nydelig pynt du har laget,har fått bladet i dag jeg og,love it...god helg og klem fra Anette

Josefine sa...

Heisan...

Så fin "knallert"....nydelig å pynte med nå til jul!

Herlig liten historie om dorullen:)

Flott og lyst på kjøkkenet ditt, kjekt med en liten makeover.. Veldig koselig og julete på bloggen din også:) Ønsker deg en flott helg, klem fra meg

-Kamilla- sa...

Så flott og se at det ikke er bare jeg som har umalt listverk rundt omkring ;0) Nydelig knallert! Og jeg lo godt av dorull historien:0)Kos deg videre i helgen med alle små og store prosjekter.
*Klem*
-Kamilla-

Anne (Moseplassen) sa...

Hei :) Jeg datt nylig inn i bloggen din fordi jeg for tiden er på jakt etter lekre dekorasjonsideer. Som en del av en serie poster om inspirerende dekorasjoner med naturmateriale har jeg nå kommet til kranser. Jeg ser at du 20 oktober viste frem en nydelig (om enn såkalt alternativ) krans, og jeg lurer på om jeg kan få låne et bilde og bruke i en samlepost. Jeg kommer naturligvis til å oppgi at bildet er fra denne bloggen og lenke hit. (Her ser du en lignende samlepost om adventstaker)

Dersom du synes det er ok at jeg låner bilde så ville jeg satt stor pris på om du gav meg beskjed om dette i denne posten.

Linda sa...

Hei Marit!Hjertelig takk for nydelige gaver.
Lekkert skilt og flott mappe til handlelista.Kan skilte henge ute i regn og slapsevær som vi har mye av her sør?Eller er det bedre til innebruk?Klem fra Linda:))

Fjordheim sa...

Tusen takk for en flott gave som kom i posten i dag. Er helt overveldet av dei flotte tingene du lager.
Har hengt det opp på kjøkkenet så jeg kan se det hver gang jeg er der. Og det er jo ganske ofte.
Håper dere hadde noen flotte dager på hytta.
Ha ei riktig god uke :)

Anita sa...

Håper dere har hatt en flott helg! Kjøkkenet ble såå koselig, når det var blitt hvite vindusgreier :0) Ønsker meg nye gulvlister jeg, mine er ikke hvite... Idag skal jeg på bakeverksted, alle sju slaga skal lages, kjekt!! ha en flott uke!

Anonym sa...

Hei på deg!

Tusen, tusen takkf for presangen som jeg fikk fra deg på fredag. Den var så fin, og måtte henges opp på gangen med en gang. Fikk virkelig inspirasjon til å pynte litt mer på gangen og hengte opp noen engler sammen med julesokken. Kos deg videre med hobbyaktiviteter nå i førjulstiden.
Mange hilsner fra Kathrine

Anne (Moseplassen) sa...

Tusen takk for at jeg får låne bilde :) Den var så kul den kransen, og det er jo så sant det du sier at det kun er fantasien som setter grenser for hva man kan lage :D

Kari sa...

Egentlig alt innen doruller!
Det er en av de beste jeg har hørt på lenge :-)

Stor klem til dorullprinsessen.

Kjøkkenet ble kjempelekkert.