torsdag 8. oktober 2009

Hui hvor det går

I dette innlegget vil jeg fortelle litt av det du kan se når vi åpner Jul i Skulehuset 14. november. Vi er nå mange damer som er i full sving med søm, strikking, saging, maling, keramikk, scrapping og araldite-lim! Nyeste utstiller lager nemlig stettfat av gamle tallerker i beste gjenbruksstil!

Jeg høstferien tok heklenåla fatt og laget diverse kaker. Koselig for de minste å leke med, eller for mor til å pynte med. Dette er slikt arbeid jeg har i hendene mens vi ser tv eller spiller spill. Det går liksom av seg selv.

Pulsvarmere i alle varianter kommer for salg. Disse er det Helle som har heklet. Det kommer også deilige strikkede pulsvanter samt skjerf og sjal i lekre farger.

Vi har hatt ei flott uke på hytta. Jeg har vanskelig for å ta fri nå i "julestria". Har derfor malt skilt og heklet kaker innimellom turer og aktiviteter med ungene. Det har gått fint. Er hjemom for å levere et par unger. Katten og kaninen passer fortet til vi kommer ned igjen i morra.

Her er flere resultat av høstferiens pyssel på hytta: Kanelruller! Også de kommer for salg på Skulehuset.

Jeg har fått spørsmål om hvordan det går med armen min. Vel, jeg får fysio-behandling et par ganger i uka for å løsne de ledd som ikke virker enda. Håndleddet er stivt, men jeg finner jo en egen måte å jobbe på. Så jeg syr, hekler, maler og snekrer fra morra til kveld.

Hvis du ser for deg en kreativ person, så kjenner jeg ei dame som er forbi kreativ! Hun er klesdesigner, hun er dansk og hun bor her i bygda. -Og heter Helle og skal være med i Skulehuset!
På alt ho lager så er det en ekstra toutch. En fryd å se! Her er en linbluse med sølvbroderier. Hun har pyntet med et sølvbånd og heklet et par roser.
Jeg var hjemme hos henne og så på noe av det ho skal stille ut. Gleder meg til å vise dere det! Ho lager unike klesplagg fulle av detaljer. Ho bruker også de nydeligste materialer og farger.
Jeg vet at vi må få unna jul først, men hun planlegger nå Vår i Skulehuset. Hun vil vi skal lansere en egen kleskolleksjon i den anledning. Hun syr voksenklær og jeg barneklær. Alt i samme stil, med lin og blonder. Høres ikke det spennende ut?! Ordføreren lovet da å stille opp og klippe snora!
Variasjon er viktig. Og da snekrer jeg gjerne litt. LITT - ingen masseproduksjon.
Men jeg har også denne gang med snekker Andersen på båndsag. Ho skjærer figurer i tre og maler dem. Ho lager de søteste engler og noen kjempe pepperkaker i tre! En slik skal i alle fall jeg kjøpe!
I tillegg til det jeg nå har nevnt vil du finne:
Vesker i alle varianter og størrelser.
Sjarmerende keramikk.
Kranser til pynt inne og ute.
Nostalgiske julekort.
Malerier med duse engler.
Stort utvalg i skilt.
Litt blomster.
Deilige kaker.
Diverse søm. Nye ting, men i kjent nostalgisk stil!
Og så flust av julestemning!

Gleder meg til å ønske deg velkommen!


Helle kan mer enn å sy klær. Ho er en mester i scrapping! Julekortene til Skulehuset er lag på lag med nydelige materialer og motiv. Må sees.

Til nå har jeg laget mange varer til Skulehuset. Men straks skal jeg igang med tyngre arbeid i selve huset. Kjøre på plass møbler, ordne strøm og vaske. Må også snekre et prøverom nå da vi skal selge klær!
Jeg har ingen vanskeligheter med å få tida til å gå. Da er det verre med å finne tid til å sitte stille...

23 kommentarer:

Karen Klarbæk sa...

Åh så fine sager. Kunne godt ønske jeg kunne komme forbi det skolehus.
Dine kreationer er fantastiske, og jeg glæder mig til at se mere. Men alene selve skolehuset er jo et "liebhaver" MÅ SE sted.
Kunne du ikke vise billeder af rummene inden I begynder at dekorere op også?

Knus og god weekend lige om lidt.
KAren

Fjordheim sa...

Så mye flott. Det er så jeg får lyst til å bestille en flybilett å ta en tur i november også.
Dere er jo så flinke.
lykke til og ha ei flott helg :)

Klaffen sa...

Nææææ.. oj... wow - er det mulig sier jeg? vanvittig flink er du/dere! Hallo liksom, jeg blir fullstendig satt ut. Kanelbollene var toppen av kaka ( he he ) for mitt vedkommende! Klærne til helle så fantastiske ut - det hadde vært noe det`.... klem i høstsola

Christine C sa...

Hjelpe meg så mye fint - dere er utrolig flinke :) Skulle ønske jeg bodde nærmere slik at jeg kunne kommet og sett alt med egne øyne. Lykke til!

anneskreative sa...

Å så heldig du er som er med i en slk kreativ jentegjeng,,,,høres så herlig ut.
Skulle så gjerne vært der hos dere.
Kos deg med jentene og alle impulsene.....
Og lykke til med jula.
Anne

lisje astrid's husblogg sa...

Ojsann!!!For ei flink dame du er;))
Å nydelig blogg!!Skulla gjerne vore innom skulehuset!!
Ein fin fredag ønskast:)

Pauline sa...

Mange flotte saker å la seg friste av her!! Gleder meg til å komme og se. Regner med du har hjelpere til klargjøring av skulehuset, men trenger du en hjelpende hånd er det bare å gi et "pip"!
God helg! :-)

Linda sa...

Hei Marit!Her var det mye lekkert.
Kan nesten føle stemningen i skolehuset alt nå....
Du får det til å svinge....
Ååååå,så masse flotte ting dere lager.Ja,la kreativiteten blomstre.
Ha det fint!Klem fra Linda :))

Eirin Bjørnstad sa...

Skjønner jo helt klart at det var der man skulle vært nå om dagen. Lykke til med julesalget!
-Eirin

Jorunn sa...

Dere lager bare SÅ mye flott!! De heklede kakene dine var søte :) Hvis du trenger inspirasjon til flere kaker har jeg en link du kan se på, der er det heklede kaker i massevis: http://normalynn.info

Tino sa...

SÅ mye fint dere lager! De herligste muffinser og kanelsnurrer, og utrolig flotte klær din vennine syr. Synd at skolehuset er så langt unna her, hadde vært gøy å komme å se.

Ha en fin helg, klem :)

-Kamilla- sa...

WOW! Sååå mye fint! Skulle ønske at jeg bodde nærmere, for jeg fikk virkelig lyst til stikke innom og se alt det fine dere stiller ut! Pepperkake mann ideen falt i smak herigården, herved er ønsket adressert til mannen i huset!
*God helg klem!*
-Kamilla-

Merete sa...

så flotte kaker m.m du har hekla!! utruleg artig å pynte med og kjempefint for ungane å leike med istadenfor alle plastleikene :)
Ønsker deg ei fin helg!

silje-sin sa...

ÅÅÅÅ, så fine kaker!!!!! Jeg kommer meg nok dessverre ikke til skolehuset,men er det en mulighet for å kjøpe noen av deg? Bare hvis du har tid og mulighet selvfølgelig! Klærne så også lekre ut.. Skulle ønske jeg bodde litt nærmere skolehuset! God helg til deg og dine;) klem fra silje.

Hulda sa...

Lykke til med jul i skulehuset! :) Syns du har gjort det så fint utenfor huset ditt også. Slikt er trivelig. :)

Alvas Hobby og Garden Bird sa...

Så masse nydelig!!
Hvor tar du all energien fra?
Vakkre de kakene du har heklet:)
Skulle så gjerne ha vært i skulehuset og sett alt det fine dere har laget...
Ønsker dere masse lykke til i jobben med å få alt klart til åpninga!

Snuskebassa sa...

Så mange spennende ting du lager! Liker kjempegodt klærne du syr. Kommer nok innom Skulehuset en tur.
Hilsen Liv

Magdalena sa...

så hyggelig der blir i skulehuset! gleder meg veldig til du begynner å blofgge derfra!
tenk å væøe på hytta og hekle kaker,- hi-hi---
søte er de!!
klem til deg og lykk etil med ny uke--
hilsen magny

Heidi sa...

Hvor er de bare søde dine kager, man bliver helt lækkersulten. Bare jeg kunne komme forbi og se jeres skolehus. Jeg fulgte din blog sidste år også, og det var så hyggeligt at se billederne fra skolehuset. nu skaljeg selv med på julestue i år, så jeg syr så symaskinen nærmest gløder. jeg ønsker held og lykke til, og god bedring med armen...

Eva Mari sa...

Så masse lekkert og inspirerende, - jeg må innom igjen når jeg har bedre tid og se mer på alle de flotte fotografiene..
Har konkurranse i bloggen min, så meld deg på om du vil!

Klem fra meg :D

Anita sa...

Såååå utrolig bra det kommer til å bli Marit! Såå masse flotte ting. Skulle nok engang ønske jeg var der!! Sitter her og strikker sitteunderlag jeg da, som jeg skal tove, syns toving er så gøy :0) 71 nord og strikke tøy, perfekt.... Ha en flott uke!

Emmeline sa...

Hei Marit. År og dag siden jeg har lagt igjen en kommentar hos deg. Men jeg titter innom, problemet er at jeg er så utrolig dårlig på kommenteringen. Men nå skal jeg skjerpe meg..

Er imponert over initiativet og pågangsmotet ditt, tiltross for en ødelagt arm. Du er virkelig flink syns jeg. Tingene du lager er jo så fine også. Er spesielt imponert over disse tebrødene ( som vi kaller det) de ser jo helt ekte ut.Helt utrolig at du får det til:)

Håper det går bedre med armen og at det blir en kjekk jul i skulehuset! Takker også for mange hyggelige hilsener som du har lagt igjen hos meg:) Ha en fin dag og lykke til med alle prosjektene!!!

hjem hos linda sa...

Kjempe flotte ting dere lager...spennende..Lagt meg til som følger jeg!!!! Klæm linda