torsdag 7. mai 2009

Gode råd er dyre

Se hvem jeg har fått i hus! Claus Dalby - helten min!
Han er et oppkomme av frodige ideer og inspirasjon. Jeg sitter med sløret blikk og et smil om munnen når jeg ser hans hageprogrammer. -For en behagelig stemme han har! Og når han plukker litt rabarbra og kommer med en nybakt lille paj i drivhuset... Sukk...

Etter å ha sett Claus Dalby sine Krukker i haven, dro jeg til en lokal blomsterbutikk. Jeg ville se etter store keramikkpotter. De hadde èn igjen. Den var diger, hadde stått fra ifjor, var mosegrodd - og derfor satt ned til 100 kr! Halleluja!

Siden naboen planter blomster oppi bildekk (!) passer det fint at jeg pynter med bensinkanne. Synes det er fint når nabolaget er litt ensartet...

Vi har et mangfold av dyr i hagen. Våre kjæledyr, katten og kaninen selfølgelig. Av amfibier kan nevnes frosker og firfirsler. Ifjor kidnappet jeg et pinnsnin fra nærmeste by (den hadde nok ikke blitt gammel der...). Pinnsvinet tasser nå rundt som sneglepoliti om natta.
Ifjor kom en flokk kyr seg over gjerdet 3 ganger. De satte straks kursen rett mot hagen. Gjett om de satte spor etter seg!
Vi har også hatt en rev på besøk, den spiste ei og ei halv av våre høner. De resterende1,5 hønene var selvsagt også døde.
Men nå har vi fått en ny gjest i hagen. Den er svært søt men svært lite velkommen.
Så nå er gode råd dyre - eller rådyra gode... Kall det hva du vil.
Hvordan skal jeg bli kvitt et sultent rådyr? Gode forslag tas imot med takk.
Nå ligger lunka cookies på bakebrettet, kaffien er kokt og hagebøkene venter.
Jeg må gire ned tempoet p.g.a. armen som ikke gror. Jeg har himla mye vondt og begynner å bli lei den gipsen nå.
Hadde bare armen grodd like godt som plantene i hagen! Kanskje jeg også skulle hatt litt helgjødsel? En liten dæsj i kaffien?? Hmmm...

21 kommentarer:

Anonym sa...

Hei ...heng opp tynne strømper med hår i hagen.. hent litt på nærmaste frisørsalong ! Hjelper mot hjort så sikker rådyr og :-) Er vell lukta som skremmer. Lykke til:-) koselig blogg du har ! Klem J

Anita sa...

Nydelig innlegg idag også! Lyst og lett! Sliter med rådyr her vi også, men vet ikke hva som kan hjelpe! Ta det helt med ro noen dager nå, god helg!

Brocante sa...

Hei du - jeg lurer sånn på hvor du ser på hageprogrammer med denne mannen? Elsker hageprogrammer men har aldri funnet noen programmer på norsk tv i alle fall. Tar gjerne imot info....

Nikoline sa...

Ha,ha... om ikkje akkurat heilgjødsel,så kanskje du kunne prøva med ein dæsj av noko anna i kaffien.. "utrolig så lite som skal til vet du..."
Eit nydeleg innlegg her,masse flotte bilder og god tekst! Råd mot dådyr har eg ikkje,me har ikkje noko eksemplar av den rasen her på Voss... men derimot hjort!! Masse! Me har gjerde rundt,så me er ikkje plaga med besøk heldigvis.
Ha ein flott dag! Og så trur eg du skal bruka litt meir tid på å lesa i bøkene enn du gjer... då blir nok armen fortare bra :0)

Ragnhild / Wallas Verden sa...

Jeg tror du må opp med en skigar. Setter du selve stokkene med 1m mellomsom så tør de ikke hopope over.
Jeg har samme problemet som deg. Først kom alle sneilene så kom rådyrene. De står og spiser og løper ikke sin vei før ejg løper bort og husjer på de. Og jeg har de både her og på hytta. Grrr. Hva blir det neste? Store svermer med killer bees?

Jeg har forresten laget digre klokker av hønsenetting som jeg har over tulipanene. Stikker pinner langs kantne og ned i jorden så de sitter på plass. Disse er lette å flytte bort når jeg selv er i hagen og vil nyte plantene mine:)

Har ikke sett de hageprogrammene. Når og hvor går de? Jeg elsker hageprogram, men ikke så begeistret for Grønn glede desverre.

Ha en herlig dag
klem

Fjordheim sa...

Det eneste som hjelper for armen er nok å følge legens ordre om å holde armen i ro. Dvs, ikke bruke den. Det er vel derfor en har den i gips, fordi den skal holdes i ro. Ja ikke vet jeg, har aldri hatt gips, heldigvis. Men forstår jo at det er kjedelig å ikke kunne bruke den. Lykke til.
Ang rådyr har jeg desverre ingen råd. Har hatt rådyr på jordet ved oss en del i vår. Og en gang hadde de vært på plommetreene i vinter. Men vi har sluppet ganske billig unna.
Mange flotte bilder hos deg i dag også. Alltid så koselig å se på bildene fra deg.
Må si det er finere med bensinkanna di enn jeg syns det er med bildekk i hagen ja.
Ønsker deg gode, og helst litt rolige dager :)

Min Verden sa...

Den boka skulle jeg gjerne ville ha :) Jeg har tatt opp hele fjorårets sesong av "Haven i Hune" og kopiert dem på DVD plater. De tar jeg frem med jevne mellomrom. Han er def. en favoritt hos meg også :) Ellers så har jeg dårlig erfaring med rådyr hos meg også, men akkurat nå har jeg hjelp av den store skogkatten. Gaupa har forsynt seg kraftig av stammen og det er greit for meg. I fjor tok de både det ene og det andre, verst gikk det ut over rosene! Hanne

Karen Klarbæk sa...

Åh ja, du kender en fan mere....
Både fan af den gode stemme og de gode råd.

God dag
Karen

☆Therese sa...

Rene Zoo`et hos dere jo :O)
Vet ikke hvordan du skal bli kvitt rådyr, men "hus" av hønsenetting til blomster og planter forhindrer dem i alle fall å spise de opp.

Har ikke sett hageprogrammer med den fyren, men har sett ham omtalt i andre blogger også - hvilken kanal går de tv`programmene på?

Håper armen din gror snart (kanskje en idè å holde den i ro...;O)) Kos deg med bøker, kaffe og nybakst!!

Missfryd sa...

Så herlig blogg du har. Titter innom igjen, jeg.
:-)

- B sa...

Hår skal være veldig effektivt mot rådyr faktisk.

En artig opplevelse med en mann som kommer inn hos frisøren og bare sier: Jeg har rådyr i hagen jeg!

Og først etter en lengre forklaring kommer frem til poenget sitt, nemlig at han lurer på om han kan få litt hår. Alle trodde han var litt sprø før han forklarte ærendet sitt.

Fortsatt god bedring, jeg kikker nå stadig innom hos deg!

Marte sa...

Gode råd mot rådyr har jeg prøvd ut. Sjekk bloggen min så får du se....;)

Hilsen Marte

Mitt hvite hus sa...

Så mange flotte bøker da... men hvor ser du disse programmene da????
Klem O=)

Linda sa...

Hei Marit!Så mye lekkert hos deg.
Du må stelle pent med armen da....
Hvor ser du hageprogrammet?
Linda :))

Liv Elin sa...

Uff - føler veldig med deg som sliter ennå med armen din ...håper du snart blir kvitt både smertene og gipsen !
Skjønner godt det kan være utfordrende å ikke få gjort noe kreativt - pga armen ....
*klem*

Nydelige bilder og massevis av inspirasjon her i bloggen din !
Grattis med nydelig råsa kitchen aid maskin ! En sånn en har jeg også øsnket meg leenge ! Hvor har du fått tak i den ?

Håper du får en fod dag videre !
klem fra L i Husrom & Hjerterom

Synnøve. sa...

Hei Marit.
Så flotte bilder du har idag.
Skjönner du likte den krukka alltså.

Det var trist å höre at ikke armen gror. Det er ju en stund sen du brakk den. Håper på snart og go bedring der nå da. Ikke morsomt å gå med gips så lenge.
Mot rådyr har eg ingen tips alls. Er glad vi ikke har dem i hagen i vert fall. Såg to av dem ute på åkern for en time siden. Da jagde dem en trane... Merkelige dyr.
Fikk noen bilder som skal ut på bloggen.

Du eg ser at eg har en masse lenker her og. Det er ikke meg som lenket skal du vite. Skulle gjerne hatt dem bort. Veit du om det går?
Håper det.
Ha det nå så gott.
Klems Synne.

Guttemamma sa...

Vi la ut hår (jæk) da vi var små husker jeg...

SynnePynne sa...

Nydelige bilder med blomster i sinkpotte du hadde.

God Fredag!

My little footprints sa...

Hei!
JA det må jeg si var litt av en dyrerik hage!! HAr hørt at mot rådyr skal man henge opp aluminiumsfolie ved beddet, dette blir de redde for. Kanskje ikke så pent men ;)Har blitt mer og mer glad i å se på hageprogram på Tv jeg også, har ikke vært det tidligere, men nå stopper jeg trykkinga på kontrollen når det er et hageprogram på ;) så det må nok være et tegn på at jeg ønsker meg grønne fingre ;) Jeg er jo bare nødt til å lære meg med denne stor hagen! hihi..
God bedring med armen! Er nok lurt å holde seg i ro ja ;)
Klemmer fra Beth

Hverdagen vår sa...

Så flotte bilder fra en lekker hytte.
Kos dere på langhelgtur.

Takk for titten på bloggen din, her var det mye fint

Klem Eli

Martes atelie` sa...

http://martesatelie.blogspot.com/search/label/Kjerringr%C3%A5d

Sjekk dette kjerringrådet.
Det funker her hos oss.

Ha er herlig dag.

Marte