onsdag 12. mars 2008

Arbeid er den beste medisin


Jeg er på kur - en selvpålagt kur - en 12 dagers kur...!!!
Det er en rensekur der jeg ikke skal ha mel, potet, sukker, alkohol, kaffi osv... Masse frukt og grønt er godt det, men ikke når en KUN skal spise slik kaninmat.
Det har bare gått tre dager, og jeg drømmer om kanelboller, is, brødskive med honning eller i det minste en liten kopp sterk kaffi!!!

Matsuget prøver jeg å døyve med å JOBBE. Jeg maler enda på framskapet mitt. I tillegg har jeg sydd denne:


Legg merke til det quilta teppet ho har under armen!


Ho skal få bo på badet på hytta. Jeg tar også med disse småsteinene for å pynte litt på hylla der ho skal bo.

Mer søm til hytta. Disse putene hører hytta til. Lekre?


Ikke helt min smak. Nå har jeg trukket dem med lin på baksida og dette rosa stoffet på andre sida. Bedre nå?


Burde jo stylet bildet med et lite bord, blomster og kaffikoppen... Nei, jeg drikker visst ikke kaffi for øyeblikket....


Har lenge hatt lyst å prøve meg på litt lapper.
Det gikk unna, gitt. På et blunk hadde jeg sydd sammen 60 lapper!
Men jeg aner ikke hva det skal bli... ?
Fargene står jo til hageputene. Så kanskje det blir en duk til utebordet?


Jeg har laga mye til meg selv disse dagene.
Men denne lille frøkna er til dere. Ho flytter nå inn i Veslehuset.


Ho er himla høy, og står her uten støtte, faktisk!
Den var litt pirkete å sy, men gøy var det. Ho var så koselig med skaut, synes jeg. Og prikkete tresko var helt topp!

Jeg har problemer å fatte meg i korthet. Det er så mye jeg vil vise og skrive om. Men det fins grenser for hvor mange bilder jeg kan ha i hvert innlegg... Det skal ikke være en uendelig album heller.
Håper dere er fornøyd med dagens innlegg fra denne dama, og at dere legger igjen noen ord. Da blir jeg glad...!!!

En ting til slutt: Jeg har hørt om trøstespising. Men når en ikke skal spise så mye, så hjelper det faktisk med trøstesying! Helt sant!
Da får jeg ta meg litt kål og en kiwi og kose meg...

33 kommentarer:

Bestefars Verksted. sa...

Hørtes veldig bra ut med en sånn kur,sikkert godt for legemet,men så var det selvdisiplinen,da......eh.....der er jeg en looser....!!! Litt mer livsnyter,kan man si det......? Huff,nei man skulle nok vært litt flinkere.....det er jo så lett når man finner litt Pops innerst i skapet,vettu.......hihiii.....hos meg havner den derimot rett i magen,det går så kjappt,at oppi nesen kommer det ikkeno....stakkar Elin. Likte godt den Tildaen din,så søt med prikkete sko,og det fine teppet !!! ser ut som du har hatt en super tur,forresten :) Ha en fin kveld da....jeg har bakt kringle og kanelboller idag,har nesten lyst å sende deg en hel ladning.... :O)

Anniche ♥ Annas Rom sa...

Oh shit , for en selvdisiplin !
Jeg har lenge tenkt at dette burde jeg også gjort - men er så pysete ! Er vel litt for mye livsnyter som aldri tar fri om du skjønner , haha!!

Du er virkleig en racer på symaskinen , flotte tildaer . Og puten ble også kanonfin-

ha en god uke -klem!

Linda sa...

Hei Marit!Det var sprekt med kur nå rett oppi påska det må jeg si.
Flotte Tildaer.Stolputa ble kjempeflott."Duken" var også fin.
Ha det fint. :))

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Wow så kreativ du är!!!!

Stolsdynan blev ju super ju!!!

O din docker , sååå fiiina!!!


Kramis Millan
~~~`*'*´~~~

~~*C A R P E D I E M *~~

fånga dagen

Lynetmor sa...

Hei, så flink du er som er så sunn, men skjønner jo at du får lyst på alt annet he, he. Og så mye fint som du har sydd :-) Likte den store dama til slutt kjempe godt. Ha en fin kveld :-)

Maria sa...

he he, trøste-sying... Det er garanteret en god kur !

Lyder meget sundt at få renset kroppen - men ville nok få kraftige astinenser hvis det var mig.

Nydelig og høj dame du har syet - hun er helt perfekt

Klem Maria

Anita sa...

Wow! Så flink du er, men å begynne med noe sånt rett før påske da!! Flotte ting du har sydd, alt sammen!! Stor hun nye damen er?? Nå har mannen min satt igang å lage en sånn hylle som du laget i fjor!! Håper det er greit??!! Lykke til med kanin kuren din! Klem Anita

Randi sa...

Jeg gikk på en sånn renselse kur i fjor en gang...en grønnsakssuppe som jeg skulle spise til alle måltider...jeg var så lei av den at jeg øydde når jeg skulle spise den den siste dagen...7 dagerskur...grøss og gru.

Så flink du er til å sy Tildaer. Jeg er stolt over en pute jeg har klart å rote sammen..hihihihi.

Ha en god natt.

Klem

Mummimamma sa...

For en selvdisiplin!
Men kjemepsunt for både kropp og sjel, flink er du!

Jeg skulle jo lage et innlegg med de flotte skiltene du har malt til meg.
Men så var det en episode med et digitalkamera og en colaflaske, og nå strever Gemalen med å få hentet ut bildene som lå på kamera. Håper han lykkes.

Uansett: skiltene var kjempefine!
Og brevet du sendt med var veldig koselig, selv om jeg fikk fryktelig dårlig samvittighet ovenfor jente di. Stakkars, var ikke meningen å gjøre henne trist:(
Du må gi henne en klem fra meg.

Lillesøster ble veldig glad for skilte. Det kom noen tårer hos oss begge da ja, og hun skulle rett hjem og henge det opp på Odas minneplass.
Så nå er begge skiltene kommet opp der de hører hjemme, og det ble så fint. Du er nå så flink!

Og som du har sydd i det siste da, jeg blir helt imponert jeg!
Jeg kan ikke å sy, men i påska skal jeg prøve meg på trøstestrikking. Hyttetur med svigers ender ofte med trøstespising på kveldene, og da må det jo være mye bedre med trøstestrikking, takk for tipset!

Ha en fortsatt fin kveld, klem fra meg.

liven sa...

Hei!! Flink du er som tar en sånn kur nå rett opp i påsken da!!
Men det er mye godt i frukt og grønnsaker. Synest det hjelper mot søtbehovet å spise noe frukt som er søt. Appelsinene er jo kjempegode nå. Men kutte ut kaffen??.....da hadde jeg fått problemer. Stå på!!
Flotte Tilda damer og stolputen ble jo kjempefin med nytt stoff:)
Ha en fin dag:O)

Nette sa...

Synes duer flink som tydeligvis klarer å holde ut en slik kur! Stå på! De siste Tildaene dine er nesten til å spise opp, utrolig søte! Fine lapper du holder på med også og stoltrekket ble mye bedre ja:)

borghild sa...

Den kuren din høres ganske tøff ut, og det er jo typisk at det er nettopp da en får lyst på det en absolutt ikke skal spise...:-)
Kjempefine Tildaer også, så søtt med tyllskjørt, og fargene i 'budeia' er jo bare til å bli glad av!
Putene ble også litt finere etter at du hadde brukt symaskina:-)
Lykke til med kuren iallfall!! B:-)

Hilsen Bodil F.T. sa...

Arme menneske! Tenk å ikke få kose seg med en kopp kaffe - og en kvikklunsj - og en "kanel-i-svingene" - og en ....

Nei da, unnskyld meg ;) jeg tror du kommer styrket ut av denne fastekuren, og tenk å være så produktiv da!! Du har laget så masse fint. Morsomme Tilda-damer!

Mia sa...

Er ikke du litt streng med deg selv da, med den selvpålagte dietten..,.? jeg hadde nok ikke hatt selvdisiplin til denslags (så derfor prøver jeg meg ikke på det heller...hihiii) men jeg er dypt imponert over andre som klarer det.

Masse flott du syr, både Tilda.inspirerte ting... og hageputer... og lapper til duk.. (ja, jeg synes du skal lage lappeduk av de flotte lappene du har sydd sammen). Så bare stå på du. Og kanskje jeg også burde prøve meg på slik kur, så jeg ble like produktiv som du...?

Synnøve. sa...

Du er töff som som starter rett för påske. Du greier det du. Imponert eg altså hehe.
Så får du gjort så mye fint da....
Ja den burde bli en fin duk til hagebordet. Går i stil med di nye dynene dine.
Kjemp videre, krysser fingran.
Klem Synne :D

Huset i Hagen sa...

Så sunn og frisk du skal bli da :0) Ja, du må nok ha mye god energi skal du holde det tempoet ditt med symaskinen. Mye fint du tryller fram som alltid. :0)

Astrids nr.2 sa...

Så flink du er som "kurer" deg innimellom. Det skulle jeg også har gjort, men tror ikke jeg klarer å gjennomføre det. Er ikke disiplinert nok tror jeg. ellers har du så flotte dukker. De er såååå "gromme". OG veldig smart å trekke om hageputene dine. Ble adskillig penere nå,ja!! Bra tips som jeg skal prøve å kopiere (hvis jeg blir venn igjen med symaskina) Riktig god påske til deg fra meg :)

♥ H@rmoni ♥ sa...

Åååå! Så flotte Tildaer!
Putene ble jo veldig fine med nytt stoff!
Ønsker deg en fin påske!
:O)

Hulda sa...

Så mye fint du har sydd. Likte stoltrekket, ble virkelig fint da du sydde nytt. Er veldig på utkikk etter en slik kurvstol til å ha ute i sommer. :) Håper jeg finner. Flotte Tildaer også.

Merete sa...

så flink du er som klarer å gjennomføre ein slik kur!!! veit ikkje om eg hadde klart meir enn eit par dagar ;o) herleg den lange tildadama som du har sydd og nytt trekk på stolputene blei knallsøtt ;o) ønsker deg ei fin helg og ei herleg påske med masse kos..nyt fridagane!! dei gler eg meg til :o)

Gunhild sa...

Du er veldig flink når det gjelder sunn livsstil. Har merket det i tidligere innlegg også.
Den Tildadukken var så fin, men fant ut at den allerede var solgt. Men du syr kanskje fler...Ble veldig fristet...I dag var jeg på Bik Bok og så tunikaer i sånne lignende blå og rød mønstrete stoffer. A la Tilda country-stilen, syns nå jeg.
Ha en god kveld! Blir så imponert over alle som får gjort så mye....

Emmeline sa...

Rensekur kunne vi nok ha trengt noen og enhver...men jeg er litt mer typen som putter en sjokoladepop i nesen og snyter ut litt sjokolade---og vips så var rensekuren over...hehehe...
Nei det var visst Elin sin metode forresten!!!

Du har iallefall bevist at du har en sinnsyk selvdisiplin, ikke rart at du føler deg i familie med de lange slanke damene som er så stilige der de står med tresko eller uten...bare med noen søte små steiner og ballkjole.

Flotte lapper du har laget, som vanlig bene og pene på ekte Maritvis. Likte godt fargene, så når du endelig kan ta deg en kopp kaffe igjen så kan du absolutt bruke dette som duk ja!!

Du må ha en deilig ferie og kose deg mye i påsken:)

Klarafina sa...

En slik kur gjør nok godt for kroppen. Det er vel slik man oppdager hvor mye rart man putter i seg til vanlig. Du må være full av tiltakslyst som starter på noe slikt, så jeg er ikke i tvil om at du får sydd mye om du kanaliserer energien dit.
Ønsker deg en riktig God Påske....og lykke til!

Lille Trille sa...

Hei :-)
En slik renselseskur er nok veldig bra for systemet ja...og en prøve for selvdisiplinen hi,hi. Stå på, det er nok hardest de første dagene.

Tildaene du har sydd var kjempesøte, stilig med skaut og tresko.

Ønsker deg en super påske!
Klem Lille Trille

naturglede/Randi Lind sa...

Du er da helt fantastisk! Skulle ønske jeg hadde litt av din energi! Kanskje jeg må prøve dietten din?Mye fint har du laget, og den siste damen var jo vakker der hun sto. På toppen av det lever du på mat for påskekaniner?? Lykke til videre og god påske:)

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Åhh dere syr så mange lekre Tilda saker,komer ike så langt jeg, leverte Tildabøkene til min mor i håp om de ko i retur med en Tilda eller kanskje en bamse... men bøkene kom tilbake i ensom majestet, hi,hi. Joda, klarer selv da, men er vel at jeg ikke kan bestemme meg for hvilken figur jeg liket best. Nåja nå for tiden synes jeg det er gøy å brodere monogrammer til noen små puter, så får la vær å gape over for mye, og skulle fristelsen bli for stor har jeg alltid Veslehuset som jeg kan bestile noe i fra.
Lykke til med renselseskuren, høres tøft ut.
Klem

Mummimamma sa...

Hei hei!
Hvordan går det med kuren?

Titter innom for å ønske deg og dine en riktig GOD PÅSKE!
Kos dere masse!
Påskeklemmer fra meg

tinemor sa...

Hei
Så mye fint du lager!!
Var innom og kikket på veslehuset også!
Stikker innom igjen jeg vet du ;-)
Hilsen Tine (ny blogger)

Miss.T sa...

For en forvandling med hageputene dine..ble kanonfin !!! Flotte Tildaer. Lykke til med kuren din !! Ønsker deg en riktig fin påske : )

Albertines verden sa...

Hei og hopp. Man trenger i hvertfall ikke være redd for at du sitter og tvinner tommeltotter. Her går det unna, og det er veldig lurt å ha noe å henge fingrene i når man har sånn selvpålagt straffemat. Ønsker deg en super påskeuke! Klem.

Verkstedet sa...

så skjønn hun med strutteskjørtet var, og alle de andre også, synes de er så fine på hver sin måte!!!
og puten gjorde seg med nytt trekk...;)
stakkers deg, og så tar du den kuren i påsken??? får lyst å sende deg et svært påskeegg med en gang!!! men det er sikert sunt! stå på, og om du ryker så er vel noen dager bedre enn ingen dager:)
god påske.
klem.
ps. lange innlegg er gøy det;)

Villa Luftslottet sa...

Så artig:)
For en fin frøken, må kreve stor tålmodighet:)

Anonym sa...

Synes badet ble mye koseligere med "førstehjelpen", jeg :) Fortsatt god påske!!