mandag 25. februar 2008

"Den hemmelige hagen"


Velkommen inn til den overgrodde hytte-hagen.
Husk at bildene du nå ser er FØR-bilder!
Når grinda blir hvit og får et tak av blomster over seg, blir det hele mer delikat. Høye blomster skal få kose seg i varmen fra muren.
Denne delen av hagen begynte vi på nå i helga. Vi fjernet en hel hekk og flere gamle busker.


På fjellet danner mose og eføy et fint teppe. Dette er like utenfor soverommene. Der vil jeg plante vivendel som lukter godt om kvelden.
Det brune gjerdet skal bort. Bak det fortsetter fjellknausene. Der vil jeg ha store stauder og roser som jeg kan lage buketter av.
Da vi overtok var det en vegg av høye trær her! Nå er det åpent og godt.


Med det samme vi overtok hytta i fjor, planta jeg de mest nødvendige urtene; persille, gressløk, løpstikke og oregano. Mynte bruker jeg også mye av. Den sprer seg så veldig, at den får stå i potta.


Vi har ikke laga bad inne enda. Så nå dusjer jeg ute i Guds frie natur! Jeg kan love at det var en kald fornøyelse nå i vinterferien...
Jeg har snekra en rund platting til å stå på og pyntet med stein. Dusjen henger i treet over meg!


Jeg fant denne døra ute i heia da vi gikk tur. Den har mannen nå fått dratt hjem nå.
Selv om vi får bad inne, vil jeg lage en gammeldags utedusj. Døra skal bli ene veggen til dusjen. Tror det blir knallfint!

Jeg og jentene dreiv med småsnekring på trammen på hytta. Ungene laga diverse kniver og rørepinner som nå ligger i bestikkskuffa(!).
Mor selv fant ei gammel og grå fjøl, ei trekantlist ...Det ble til denne Farris-kassa! Den blir fin å ha på terrassen!


Jeg satt på huk i hagen. Blaut, gjørmete og med kalde, numme fringre. Men rundt munnen var et stort smil. For jeg drømmer om roser og syrin. Det er deilig å lage det fint rundt seg!

24 kommentarer:

Helene sa...

Hei igjen
Klart jeg kommer på fredag. Kan nesten ikke vente. Gleder meg masse!

h.espe sa...

Så deilig hytte-have! Synest den er flott NÅ jeg, og kan bare tenke meg hvor nyydelig den blir... Gleder meg til å se resultater etterhvert:O)

Ønsker deg en flott uke!

Klemmers

Merete sa...

Jøss..masse hage med eit stort potensiale!!! sjølv om den ikkje er tipp-topp ut nå, så trur eg nok at du fiksar dette når våren og sommaren kjem :o) du er jo full av gode idear og lure innfall ;o) kjekt å sjå før-bilder og nå gler meg som ein unge til etter-bildene når dei kjem... ha ei fin veke, Marit :o)

♥ H@rmoni ♥ sa...

Her kommer det sikkert til å bli flott! :O)
Ser virkelig fram til at det begynner å blomstre i min hage.
Det er så deilig at det snart er vår! At du klarer å dusje ute om vinteren! -Tøff du!
:O)

☆Therese sa...

Dette ser spennende ut :o)
Haven ser nydelig ut nå og jeg kan bare se det for meg ; malt port med blomster rundt osv. Tror det kommer til å bli en skjønn have å være ute i :o)
Ha en god uke

[morgrethe] sa...

Ja dette gleder jeg meg til å se fortsettelsen på. Du har tenkt mye, og planlegginga er vel halve jobben. Jeg skulle gjerne hatt ideer for hagen vår, den er stusslig. Men så mangler jeg de grønne fingrene da. Selv om jeg føler at de blir litt grønnere for hvert år.

Linda sa...

Hei Marit!Flott plass dere har.Du pleier jo å få det til,så jeg kan se det for meg.Ha det fint.
Lykke til med drømmehagen...Linda

Anita sa...

Det kommer til å bli såååååå flott! Sjekk bildene i Helene Fredholm sin hage!!! Fantastisk! Ute dusj nå er nok noe kaldt ja!
Ha en flott kveld!

borghild sa...

Jeg skjønner at du har alle planer klare ang hagen på hytta, og jeg er ikke i tvil om at det blir helt nydelig!!! Vakker dør også, artig med slike detaljer!

Lovise sa...

Så nydelig den platten i utedusjen var. Skulle gjerne ha dusja der jeg, men ikke når det er så fryktelig kaldt.
Har veldig sansen for primitive men likevel fine løsninger.

Synnøve. sa...

Ser med spänning fram mot flera rapporter fra hytta. du får det till uten problem. Får sån lyst å gjöre noe i hagan her og, får se vad det blir til.
Synne :D

Nette sa...

Åh, så kreativ du er! Søteste lille Farris-kassen og plattingen til utedusjen! Så flott! Ser at dette kommer til å bli et herlig og fint sted når du har lagd siste hånd på verket, men det høres ut som du koser deg stort med planleggingen også, det er bra! Gleder meg til å se mer fra hytta di:)))

Hulda sa...

Virkelig koselig hytte-hage dere har, likte så godt kassen du har snekra, du er jo kjempeflink! Skrifta på den var også flott. :)

Mia sa...

Åååh, den steinmuren er bare ett syn, med de herlige mosekledde steinene! Og fjellet med mose og eføy; nydelig! Hagen kommer til å bli bare vakker, det er jeg sikker på, med det flotte utgangspunktet som dere allerede har. Og utedusj høre jo sjarmerende ut (bortsett fra akkurat i vinterferien, tenker jeg...)

Marte sa...

Jeg kan tenke meg det blitt flott til våren og sommeren!!
Den farris-kassen du har laget var knallfin!! Du er så kreativ!

Ha en fin tirsdag!!

elin1976 sa...

He he sitter akkurat å laster inn bilder av den flotte gaven fra deg.
Blir helt dirren når jeg titter på det flotte stoffet som du kom opp med. Det spinner ganske i hodet mitt. Gleder meg til å lage puter til stua og soverommet og alt den linen......sukk....føler meg som verdens heldigeste. tenk av å bli så glad over noen meter med stoff
(12 for å være helt korrekt)
Jeg elsker farris kassen din. Den er nydelig. Å så himla deg. God i de om å brukes som hyller. Å så flott da.
Her er det akkurat for øyeblikket vedlig rolig. Prinsessa er i stallen og mannen skulle bli med.
Jeg har laget lappe røre for feiringen er ikke over her i huset. Nå er det mann og barn som vil ha noe godt til kvelds å da har det blitt bestemt lapper. Så nå står røra å sveller. Jeg skal kose meg med å titte litt mer på det flotte stoffet og drømme om alt det fine jeg skal sy. Ha en fin kveld:O)

Elin sa...

Den hagen kommer bare til å bli så flott! Tenk når våren kommer og porten er blitt hvit; duftroser, klatreblomster, krydderurter.. Sukk, jeg er såå misunnelig!

Zizzi Molde sa...

Dette blir spennende du!! Skjønner godt du gleder deg til skikkelig hage. Selv er jeg så heldig å ha ei tomt på tre mål, som er helt flat!! Og den er et yndet tilholdssted for de små brune på minst 10 cm.
Lenge siden jeg har lagt igjen en hilsen hos deg nå, men du vet, jeg "følger med".

Klem fra meg

Emmeline sa...

Kreative Marit; du lager de lekreste tingene utav ingenting omtrent. Gi Marit en liten kvist og hun ender med å lage et gigantisk kunstverk i Country Cottage stil sier bare jeg!
Flotte planer for hyttehagen du flinke jente... og ikke minst gøye dusjplaner med flott dør og greier!
Skal jammen bli fint å se resultatene av disse prosjektene dine:) Ha en fin uke Marit!

Kreoline sa...

Hei Marit, takker for koselig kommentar. Har visst vær på besøk hos deg før, men det er lenge siden ser jeg. Knallflink med hender og fantasi du, nydelig kasse og skjønne skilt du lager. Ser frem til fredag og se alt det flotte dere har med, har aldri vært i butikken heller, tanken har vært der, men så er det sååååå langt til Vigrest vett du. Ser ut som du har et godt potensiale i hagen på hytta, spennende prosjekt. På min hytte er det kun naturtomt, litt løkblomster og bærbusker, eller er det plen som mannen klipper om sommeren og sauene klipper om høsten. Hytta ligger så langt borte at vi må ha det enklest mulig. Ha en fin uke, så snakkes vi nok helt sikkert på fredag, blir såååå kjekt å treffe dere begge to, så bare kikk etter 4 fjollete damer.

Verkstedet sa...

skjønn have og herlig dusj:) ihverfall på sommeren...;)
artig farris kasse også.
så gaven fra deg til elin- veldig koselig!!!! og fine stoffer dere har fått!
ha en fin uke og takk for besøket!
klem

My little footprints sa...

Hei! for en herlig hage! En fryd for mitt øye! Og jo mer jeg leser, jo mer får jeg lyst til å ordne i min egen hage! Vet du hva det sto i heftet når vi kjøpte huset? Pent opparbeidet hage! Hm.. pen og pen fru blom, ikke i mine øyne iallefall.. Noe er pent, men noe er til å vri seg i håret av! Men jeg skal forsøke å ordne så mye som mulig, så blir det vel bra til slutt! ;)
Ønsker deg en herlig onsdag! Her er det maling som står på planen!
Klemmer fra Beth

Huset i Hagen sa...

Fine bilder av din hemmelige hagen! :0) Her skal det bli spennende å følge med utover sommeren. :0)

naturglede/Randi Lind sa...

Hei du! Så vakkert dette var, og jeg drømmer meg helt bort i det du forteller. Dette må bli utrolig pent etterhvert?Nå linka jeg deg til meg, for her må jeg få lov til å følge med.Greit? Lykke til med hele prosjektet:)