tirsdag 12. april 2011

Uteliv

Siden vi ikke har nettilgang utendørs, blir det smått med blogging for tiden. For nå har vi flyttet ut i hagen. For en herlig tid! Humla har våknet og sommerfuglene besøker de få blomster som har sprunget ut.


Fra utekjøkkenet sprer lukten fra nystekte lapper seg. En fryd å lage mat ute.Småfuglene har også travle dager i hagen. De henter kvister, strå og kattehår (!) for å bygge nye reir. Vi ønsker dem Velkommen med mye fuglekasser hvert år.Det må være en viss standard over fuglekassene. Denne residensen har terracottapotte med bjørk oppi. Når de våkner kan de sitte på steinhella og synge sin morgensang. Det er ikke innlagt vann. Derimot er det et lite utedo på nordveggen.

Både gulspurv og blåmeis har vært på visning.Våren er ei vidunderlig tid. Det er skjønt å se det blomstre. Og for en lykke det var da vi kunne lage eggerøre med nyklippet gressløk fra egen hage. Ahhh...Et lite tips til slutt.


Når jeg har klippet ned lavendelplantene, tar jeg vare på avfallet. Jeg setter stiklinger ned i sandblandet jord. Til sommeren kan vi få en hel hekk bare av disse stiklingene!

17 kommentarer:

karinanna sa...

Åh, kos dokker (så misunnelig jeg ble nu), har masse snø igjen på plenen. Det går imidlertid kjempefort med snøsmeltinga nu og jeg ser lit grønt runt omkring så det blir vår her og...snart ..

Rekkehuset sa...

Det ser helt herlig ut Marit! Klart både store og små vil trives hos dere:-) Er det en sånn til å steke flatbrød på du har tatt ut til lappene? det så praktisk ut!
Her pøsregner det og tempen er rundt 5 grader, men i går var det skikkelig sommer her også, så det kan bli mange fine utedager fremover. Klem fra Hanne.

MissMette sa...

Så herlig… godt både å tilbringe tiden ute, og spise nystekte lapper… HERLIG ღ Deilig med utekjøkken, tror vi må få oss det på sikt vi også ;) Småfuglene kjempe helt sikkert om plassen til å få bo så sjarmerende til som i ditt nydelige fuglehus ღ Herlige vårlig bilder å se her hos deg, og flott innlegg under her også :) Ønsker deg en fortsatt strålende dag, stor klem fra Mette

Rebekka sa...

Nammis, så godt ut. Spesielt siden jeg er ganske sulten nå :o)
Koselig å lage mat ute.
Her er det enda en halv meter snø igjen på plenen :o(

mona.z sa...

Så deilig det ser ut:) Her går jeg inn og ut mellom regnbygene, og håper å få klippet roser og lavendel. Har prøvd å lage lavendelhekk slik du beskriver, men lurer på om den overlever de 2 siste vintrene her på vestlandet:)

Tone sa...

Hei Marit!! Ja vi må bare nyte dagene ute når vi kan, så får bloggingen gå sin gang når det blir innevær:)) Så deilig ut med lapper! Skulle jeg vært fugl så vet jeg hvertfall hvor jeg skulle fløyet for å bosette meg, nydelige fuglekasser, det blir nok en heftig budrunde tenker jeg:)) Nyt solen og dagen,klem Tone

Fjordheim sa...

Det ser utrolig koselig og godt ut. I går var det sol og varmt her, og da jobbet jeg. I dag har jeg fri og regnet siler ned. Jaja, det kommer vel bedre vær igjen.
Ønsker deg ei god uke :)

-Kamilla- sa...

Oi... Du minner meg på at jeg skulle jo lage fuglekasser... Ooops... har helt glemt det :0( Din var skikkelig sjarmerende!! Rene herskapsboligen :0)
Kos deg så masse med våren! Jeg venter enda på at snøen skal bli borte, og imens syr jeg litt vårlige ting :0)
*Klem*
-Kamilla-

Hilsen Bodil F.T. sa...

For en herlig fuglekasse! Skulle gjerne ha hatt mange slike her omkring!

Sandoren og Blåsten sa...

Genialt med takke og herlige lapper ute! Så fine fuglekasser, nå fikk jeg lyst til å snekre noen.

Kos deg i våren!

Hilsen Gry K

Unknown sa...

Ååå, så deilig dere har det, med utekjøkken;))
Og for et FLOTT fuglehus, kjempekoselig ♥ Tipper det ikke tar langt tid før det er solgt, er nok mange om beinet, hihi:))

Ha en herlig tirsdag, her er det ingen utevær, det har bøttet ned i HELE dag!

Klem Line

Petrine sa...

Så utrolig søt en fuglekasse :)

Nystekte lapper i sola er jo slettes ikke dumt.
Våren er ei herlig tid!

1001ting sa...

Takk for god ide om klipping og stiklinger av Lavendel. Jeg klippet nettop bare de visne blomstene fra ifjor. Tror jeg klipper dem litt til ned og setter stiklinger.
Kjenner nesten lukten av lapper...

Ingrid Tunheim sa...

Ingenting er som lapper stekt utendørs...håper det blir mange anledninger til det i tiden vi har i vente.....

Bente sa...

For en nydelig fuglekasse eller villa kan man jo heller kalle det. Ser at du har det fantastisk i vårværet. Må vel bli snart her også.

Ha en flott onsdag

Bente.

Gry sa...

Dette så koselig ut det! Falt pladask for den fuglekassen :) Hadde jeg vært en fugl ville jeg gjerne vært beboer der ;)))

Linda sa...

Ja det er herlig med vår.
Deilig er det med lapper også.
Det skal jeg steike på Påskekafee
på Heimen til neste uke:)
Nydelig hus til småfuglene,
ikke rart at du får gjester på visning.
Takk for tips med lavendelen,her samler jeg sil hekk:))Lager selv...
Ha en strålende dag!Klem fra Linda.