mandag 28. juli 2008

Lenge siden sist!!!


Ikveld kom vi endelig hjem etter 2 uker på reisefot!
Da den verste utpakkinga var unnagjort og et par maskiner vasket, ville jeg nyte sommerkvelden ute før leggetid.
...men nå får jeg ikke sove... Det kan ha noe med at jeg drakk ei halv kanne kaffi? Det kan også være på grunn av et utall myggstikk eller fordi det er over 20 grader ute? Eller rett og slett fordi jeg er full av virkelyst?

Jeg har slappet av i 2 uker nå, dvs. ligget til lading. Nå har jeg sååå mye jeg skulle ha gjort! Jeg har mange idèer til ting jeg skal lage, dessuten har jeg handla mye fint som må få sin plass i hus og hytte. Da er det ikke lett hverken å slappe av eller sove!
Ute hører jeg ubestemmelige lyder... Jeg tenner flere lys. Jo mer lys, jo flere dyr tiltrekker jeg meg... Huff. Og som det rasler rundt i hagen!
TIPS: Tenk deg godt om før du lar ungene slippe rompetroll i hagedammen. (Det blir inni hampen mange frosk av det! Og MYE skummel rasling...)


For ei skvetten mor er det like greitt å komme seg innedørs. Og der står jammen den nye vasen min! Et nytt tilskudd til samlingen med fattigmannsølv. På denne årstiden burde det ikke stå en kunstig blomst i vasen... Sorry. Men mørkredde fruer er ikke ute og klipper friske blomster midt på natta. Det får vente til i morra.


Jeg har blitt kvitt min sorte skinnsalong. (Hipp-hipp!) I påvente av oppussing og innkjøp av ny, står TV-sofaen vår her.
Ferien vår har vært helt fantastisk! Jeg har hodet fullt av flotte minner. På kameraet står det også Fullt minnekort... Så mange bilder egnet til blogging er det nok ikke. Men noen må jeg da finne, for vi har sett så himla mye fint! Og det vil jeg jo så gjerne dele med dere!


BØ! Her dukker undertegnede opp i mørket. Håper ikke du er lettskremt? Jeg kaller bloggen min for Grip dagen, men av og til er dagen så kort at jeg må gripe litt av natta med...

Det måtte vi også på hytta for noen dager siden. Vi sykla til sjøen med teleskopstanga i kurven. Vi var ute og fiska i flere timer og fikk med oss en nydelig solnedgang -og mange ulike fisker.


Det var en tung tur hjem til hytta igjen. Vi sjangla i vei med fisketang og fisk i sykkelkurven. Det var midnatt og veldig mørkt. Kun månen lyste for oss på den smale stien inn til hytta.
Dagen etter serverte jeg sprøstekt makrell til lunsj, og stekt filèt av lyr til middag!
Katten fikk hoder og småfisk. Nydelige minner etter en nydelig dag!


I en annen krok av stua står skatollet og hvilestolene til husbonden og meg. Vi har ikke så mye "ro i ræva" noen av oss. Så stolene må kunne sies å være pent brukt... He, he...
Men jeg har store broderi-planer for Veslehuset, så jeg får kanskje sitte her å sy da!?


Hvis du er av den lettskremte typen, kan jeg nå røpe at jeg ikke er så skummel som på det mørke bildet tidligere i innlegget...
Jeg er faktisk ikke skummel i det hele tatt! Bare en stille og rolig frue! (-med maling på armen... Sorry. Jeg skal vaske meg i morra. Jeg lover.)

NATTI!


22 kommentarer:

Prinsesse Elin sa...

Hallo vennen min.
Godt at du er hjemme for jeg savner innput fra en kreativ sjel. Her er det lite soving og mye svetting. Å kreativitetn er på topp selv om gradestokken viser 29 og alle klager på at det er alt for varmt.
4 dager igjen og jeg kan levere nøkkelkort til jakt og fiske og få nøkkelkort til blomst og kratvitet. Jeg skal riktignok ikke begynnne skikkelig før i september men en del dager blir det jo. Jeg gleder meg jeg. Å menneskene er så inspirerende. Helga blir sånn hade mann og god fisketur( de kaller det fisketur men når jeg ser hva som pakkes av flytende, så klaerer jeg ikke helt å se hvorden de kan klare å kombinerer dette) og jentene skal kose seg hjemme med god mat, et maling spann eller to og overnatting av andre sine små prinsesser. Gleder meg. Nei jeg skal jobbe vel og lenge i dag så jeg får stikke; snx:O)

liven sa...

Heisann og velkommen hjem fra ferie!!
Nei du ser ikke skummel ut i det hele tatt:O)
Deilig å være på ferie men jammen er det godt å komme hjem også!!
Kjekt å se en annen med maling på.......har alltid en flekk eller to!! Fingrer og tær ser ut som de hadde trengt både manikyr og pedikyr!! Kos deg og nyt sommerdager og netter:O)

Fjordheim sa...

Velkommen tilbake fra ferie. Koselig å få en oppdatering fra deg igjen.
Så koselig det er hos deg, både inne og ute.
Ja de paddene/froskene er ikke noe koselige der de plutselig hopper frem.
Men du var ikke noe skummel, verken i mørke eller lys.
Jeg gleder meg også til å komme hjem å pakke ut alt jeg har kjøpt og ikke minst fått her. Bilen kommer til å bli overfylt på vei heim. Mannen mente han fikke kjøpe seg en ny motorsykkel å kjøre den heim så fikk jeg mer plass i bilen. Men jeg tror ikke det nei. Det jeg ikke får med meg får stå til min bror kommer oppover til oss om en måneds tid.
Kos deg med utpakkingen og ta mange bilder som vi kan få se.
Ha en flott dag :)

Mitt hvite hus sa...

Heisan:=) For en herlig velkomst du gir oss:=) Koselig lesing.
Du er ikke skummel i det hele tatt. Men at natten kan virke skummel, kan jeg være enig i:=)
Nydelige bilder fra hjemmet ditt:=)
Gleder meg til å se alle funnene dine ettehvert:=)

Kos deg i dag:=)
Klem

Randi sa...

For ett herlig innlegg!! og du ser jo så lite skremmende ut som over hode mulig...søt og hyggelig tror jeg du er hihihi.

Virker som om dere har hatt en flott ferie sånn som en sommerferie skal vær. Vi har den til gode vi, reiser til Kreta for 2 uker...det blir ferie det. Ikke for det.....vi har det skikkelig flott nå også...med sol fra skyfri himmel og 25 grader i skyggen. Og med bare en 40% så blir det mye fri. Ei vakt igjen nå så er det sommerferie.

Gleder meg til å se flotte sommerminner fra deg.
Kos deg fortsatt i sommervarmen.

Anita sa...

Heeei!! Der var du jo!! Er visst litt populært og legge ut bilder av seg selv om dagen, tror jeg får vente litt til jeg, og iallefall ikke i dag, for jeg har for første gang glemt og smøre nesen med solkrem før øyturen;o) Skjønner at du ivrer etter og gjøre nå, kjenner sånn etter en dag på øya jeg, så nå skal jeg sy litt mere på mitt lappeteppe!!! Bilder følger en av de første dagene!! Mannen er ute og sykler og de store ligger og leser nybadede og fine!! Men først vanne litt i drivhuset!! Kos deg videre i sommeren! Klem!

Shabby-Roses-Cottage sa...

Dear Marit,
It's you on the photo??? So simpatico!!!
And the light on your pics is sooo wonderful!!!
Many love greetings,Patricia

BeBe`s blogg sa...

Jeg er av og til innom og titter hos deg, men nå er det lenge siden sist. Er desverre ikke så flink til å kommentere. Jeg er så imponert over dine flotte broderier i et tidligere innlegg.:)

Hulda sa...

Så artig og fint innlegg! :) Ja, kjenner meg veldig igjen i det der med å ha mange jern i ilden, og mange ideer som flagrer foran øynene når man egentlig skal sove søtt i senga. ;)
Har satt ut deler av en idè i dag. :) Er så fornøyd. :)

Så koselig det var i stua hos dere, og kjekt å se deg på bildet!

Besta sa...

Velkommen hjem igjen.Flotte natt bilder du har tatt, skikkelig stemnings bilder.Vist jeg drikker kaffe om kvelden skal jeg ikke tenke på og legge meg, for da er jeg lys våken.

Mia sa...

Hei hei, der var du jo, med malingsflekk og det hele. Så koselig å se bildet av deg (og ikke bare det BØ-bildet, som var litt skummel da... eller kanskje er jeg bare lett skremt...?) Skal si det ikke er lett å sove bor sommernatten, når utetemperaturen er høy (og man har mye kaffe innabords!) Det blir senen kvelder her, men som regel segner jeg om av ren utmattelse etter en het dag, så virkelysten er nok ikke helt topp hos meg om dagen... Men nyte varmen, det gjør jeg.

Anonym sa...

Hei Marit!
Det høres ut som om du har hatt en fantastisk ferie! Jeg gleder meg til å høre mer i foreninga neste uke. Det ser ut som om dere har ommøblert hjemme (igjen), kjente meg ikke helt igjen. Den nattlige fisketuren hørtes veldig koselig ut. Dere er så flinke til å finne på spennende ting!

Snakkes! Klem fra Siv

Synnøve. sa...

Hei Marit.
Kjekt å sjå deg.
Håper at dere hade en koslig ferie da.
Her i huset tar vi den til hösten.
Mange flotte bilder som vanligt.
Så godt det hörtes ut med lyr...
Det er lenge sen eg har spist det....
Savner å bo på kysten av möre nå skal eg si deg.
MEn Hedmark er fint det og.
Kos deg denne siste tirsdagen i juli, i nådens år 2008.
Klems Synne.

♥ H@rmoni ♥ sa...

Kjempekoselig stue! Klarer du virkelig å style det fint i stua og handle inn nye ting i denne varmen..? Her har det vært rundt 30 grader hele uken, så vi er ute ved sjøen hele dagen.
:O)

eie sa...

Jeg får ønske velkommen hjem fra ferien jeg også da,håper dere har kost dere...Litt trivelig når man ser bilde av den man skriver til.
Jeg la ikke ut bilde av meg så tidlig jeg heller.Ønsker deg en fortsatt god uke da...

borghild sa...

Hei du!
Så koselig å se bilde av deg! Og så skal det bli gøy å se hva du finner på å lage nå, jeg gleder meg til nye, kreative innlegg!:-)

Måtte også le litt av raslingen i buskene:-) Kjenner meg litt igjen, nemlig! Jeg er alene hjemme med minstemor, mannen og storebror er på Sabeltann-showet (venner av oss fikk gratisbilletter av noen de kjenner som er med, og tror du det var stas eller... å få særbehandling og kjøre Sabeltannskuta fra K. Sabeltanns verden til Kjuttaviga til showet skulle begynne, fikk just MMS med ett stykk fornøyd sønn:-)

Men tilbake til raslingen, jeg har sittet her med verandadøren heeelt åpen (skyvedør ut til terrasse og plen), men nå ble det litt vel mye lyder derfra, så jeg måtte bare lukke og låse, selv om det er varmt nok her, og jeg gjerne skulle hatt den åpen... Er egentlig ikke sååå skvetten, men etter at jeg så 'Villmark', så får jeg helt noia! Teltturer er altså ikke aktuelt her i gården... Ha en god kveld, skalk alle luker og lås alle dører! Klem B:-)

Hilsen Bodil F.T. sa...

Du verden for et morsomt og kreativt innlegg - og så midt på natta da!!!

Jeg måtte lese alt!! selv om det var noen skumle bilder der....

Hilde sa...

Takk for koselig kommentar på bloggen min. Jeg gleder meg til pakken med skiltet kommer i posten. Rart at jeg ikke har vært innom bloggen din før, den er jo bare så koselig. SÅ masse fint du lager. Ja, helt enig, hva skulle vi gjort uten håndarbeid. Her går det mest i strikking for tiden, men jeg har bestillt en del stoffer og sysler med tanken om å bytte ut symaskinen med en litt bedre.. Vi får se hva det blir. Har ihvertfall mange ideer i hodet, men tiden strekker dessverre ikke til! ha en fin dag videre!

hilde

Anita sa...

Hei igjen!! Din venninne ELin sier at du har noe som jeg vil ha;o) Nemlig mønster på sånne fine vinhøner, ikke de stygge *ler*! Kos deg ikveld!

Linda sa...

Hei Marit!Flotte bilder av deg og ditt hus.Nydelig ramme du har på speilet.Gleder meg til å se dine nye kreative ideer.Har brodert å sydd litt i ferien.Morro å la kreativiteten blomstre.
Ha en flott sommerkveld.Klem :))

Torunn sa...

Velkommen hjem fra ferie!
Selv reiser jeg hjem til mamma og pappa i morgen og skal ligge til lading en hel uke :-). Ingenting er som å komme hjem en tur!

Så fine bilder du viser, både av huset og beboeren :-)

Natta...

Nunne sa...

Alltid koselig her inne hos deg!
Flott du er hjemme, har savna deg!

Ønsker deg god torsdag, det er artig å stikke innom deg!
Klemz fra Nunne.